Când vor scăpa elevii din Scoarța de veceul din fundul curții

Cea mai mare școală din Scoarța va scăpa de toaleta din fundul curții. De zeci de ani, problema este ridicată autorităților, dar nu s-au găsit fonduri pentru a construi un grup sanitar modern pentru cei aproximativ 150 de copii care învață aici. Primarul Ion Stamatoiu mai face o promisiune: în toamnă, școala nu va mai avea grupul sanitar în curte.

Pentru a reabilita școala din centrul comunei și a face grupuri sanitare moderne, primarul din Scoarța, Ion Stamatoiu, spune că ar avea nevoie de 600 de mii de lei. Dacă nu va obține banii de la Consiliul Județean Gorj, este dispus să facă și chetă prin sat, numai să construiască toaletă nouă din toamnă. „Nu am primit finanțare pentru școala de la centru. Sunt 142 de copii. Am fost criticat. Este adevărat, dar au trecut foarte mulți primari și puteau reabilita acea toaletă. N-am primit încă finanțare, dar sunt sigur că va primi finanțare după buget. Nu putem să facem toate lucrările din bugetul local”, a spus primarul la Acces TV.

O altă școală mare din comună, aceeași problemă. Nici la Budieni nu este toaletă în interiorul clădirii. Din fericire, pentru acest obiectiv, autoritățile au reușit să obțină fonduri europene pentru a schimba fața acestei instituții de învățământ. „Avem trei școli: două gimnaziale și una generală. Am început reabilitările la școala din Budieni. Sunt 6,5 miliarde de lei. În toamnă, copiii vor putea să vină la școală în condiții normale. Și acolo e toaleta în fundul curții. Are 60 de ani școala. Reabilitări nu s-au făcut decât în ultimii doi ani. Nu s-a băgat niciun ban aici, nu s-a făcut nicio reabilitare. Am făcut o parchetare până acum, o zugrăveală, reparații. Școala a primit acum finanțare și va fi reabilitată”, a promis Ion Stamatoiu.

Vizualizări: 536

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: