Ultimele amenajări la Peștera Polovragi. Când se deschide caverna!

Noul administrator al Peșterii Polovragi, respectiv primăria din localitate, va efectua o serie de investiții menite să îmbunătățească aspectul zonei. În următoarea perioadă, administrația locală va monta băncuțe și mese din lemn la cavernă, dar și pe șoseaua de acces către aceasta, va recondiționa drumul spre peșteră și va monta trei toalete ecologice mobile, pentru femei, bărbați și pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, sistemul de iluminat din peșteră va fi modernizat, prin introducerea unui sistem pe bază de LED.

Peștera Polovragi este închisă în prezent, însă sunt premise ca până la sfârșitul lunii aceasta să poată fi vizitată de turiști și de alți doritori. ”Săptămâna viitoare vom duce mobilierul. Estimăm că în două luni vom realiza toate aceste investiții. Momentan este închisă peștera, pentru că vreau să cad de comun acord cu Ministerul Mediului în ceea ce privește taxa de acces în peșteră. Noi am aprobat o taxă specială, practic am menținut taxa care era, de 10 lei pentru adulți, respectiv 5 lei pentru copii. Am preluat contractual cei 4 paznici care erau înainte, sunt cetățeni din comună. Pentru o vreme, ghizi vor fi câțiva din salariații primăriei, care vor face și încasările”, a declarat Gheorghe Epure, primarul comunei Polovragi.

Investițiile vor fi duse la îndeplinire cu fonduri de la bugetul local al comunei Polovragi. Până de curând, peștera a fost în administrarea Muzeului Județean Gorj.

Vizualizări: 1,256

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: