Bani pentru spitalele din Gorj

Gură de oxigen pentru spitalele din Gorj care riscau să rămână cu conturile goale. Peste 30 de milioane de lei vor ajunge în vistieriile unităţilor medicale în zilele următoare. Banii sunt alocaţi în urma rectificării bugetare. Sume de bani au venit, totodată, şi pentru bolnavii de cancer, diabet sau hemofilie.

Cei mai mulţi bani se vor îndrepta către spitale. Este vorba despre 32 de milioane de lei, care vor asigura creşterile salariale din sistem. „A avut loc o rectificare şi la bugetul Casei Judeţene de Sănătate Gorj. Este o primă etapă a rectificării. Urmează ca, în perioada următoare, să primim a doua tranşă de bani. Cea mai mare sumă de bani care a venit la acest moment este de 32 de milioane de lei, pentru spitale, plata creşterilor salariale. Este provenită din transferuri de la bugetul de stat”, a spus Daniel Şurlea, preşedintele Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Gorj.

Bani au venit şi pentru bolnavii de cancer, hemofilie sau diabet, dar şi pentru personalul din centrele de permanenţă. Aici, tarifele orare au crescut până la 40 de lei pe o oră de gardă. „Am primit bani la medicamentele gratuite şi compensate, 4,7 milioane de lei. De asemenea, pensionarii cu pensii peste 900 de lei, unde s-au primit 160 de mii de lei, la programul naţional de diabet s-au primit şi aici 945 de mii de lei. La programul naţional de oncologie s-au primit 730 de mii de lei. Un capitol important unde înregistram restanţe şi noi, şi toată ţara, este vorba despre centrele de permanenţă. Aici, s-au primit banii, 3,9 milioane de lei, ce acoperă restanţele din iunie, iulie, august şi vom avea bani în continuare până în luna octombrie. La centrele de permanenţă, începând cu 1 ianuarie, au fost creşteri spectaculoase ale tarifelor orare şi vă pot da un exemplu. S-a ajuns ca un medic să primească 40 de lei pe ora efectuată în gardă la centrul de permanenţă, un asistent cam 20 de lei.  Au fost creşteri spectaculoase ale tarifelor orare. Am mai primit bani şi la programul naţional de hemofilie, 745 de mii de lei. Avem promisiuni că va mai fi o etapă de alocare de bani pe la sfârşitul lunii octombrie. Credem că o să terminăm anul fără probleme”, sunt asigurările venite din partea şefului CJAS Gorj.

Vizualizări: 1,197

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: