Operaţie în premieră la Târgu Jiu. Medic: Pentru alte spitale este un lucru de rutină

O echipă de medici ginecologi din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu a efectuat o intervenţie chirurgicală în premieră, folosind aparatură medicală de ultimă generaţie. „Poate pentru alte spitale este un lucru de rutină, dar pentru secţia noastră este o premieră”, a spus medicul Adi Tetileanu.

Medicii Adi Tetileanu, Ana Maria Dragnei şi Ionuţ Vasile au realizat o operaţie folosind turnul de laparoscopie, cu o unitate de electrochirurgie, aparatură performantă achiziţionată luna trecută de unitatea spitalicească. Medicul Adi Tetileanu a spus în ce a constat intervenţia chirurgicală: „Am efectuat împreună cu colega de gardă dr. Ana Maria Dragnei şi colegul Ionuţ Vasile o intervenţie chirurgicală pe cale laparoscopică la o sarcină extrauterină de 8 săptămâni, ruptă. Poate pentru alte spitale este un lucru de rutină, dar pentru secţia noastră este o premieră şi sper, cu colegii tineri pe care îi am în echipă şi pe care îi preţuiesc foarte mult, să realizăm cât mai multe astfel de intervenţii... şi fără incidente”.

Conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgu Jiu susţine că este o intervenţie de mare complexitate. „Având în vedere gradul de dificultate al rezolvării acestei afecţiuni prin metoda chirurgicală laparoscopică, puţine unităţi sanitare din ţară utilizează această metodă. Performanţa medicului este de apreciat. Promovarea acestei tehnici chirurgicale va deschide gustul medicilor tineri pentru utilizarea acestei tehnici absolut necesare în chirurgia viitorului. Promovarea chirurgiei minim invazive în ginecologie înseamnă spitalizare redusă, costuri mici şi estetică pentru persoanele în suferinţă”, a transmis conducerea unităţii spitaliceşti, într-un comunicat de presă.

Aparatul de electrochirurgie cu radiofrecvenţă a fost achiziţionat cu fonduri alocate de Consiliul Judeţean Gorj, valoarea investiţiei fiind de aproximativ 200.000 de lei. Laparoscopul se află de mai multă vreme în cadrul spitalului, dar nu a putut fi folosit fără unitatea de electrochirurgie.   

Vizualizări: 16,308

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: