Banii Consiliului Judeţean ajung doar pentru baschetul lui Ponta

Deznodământ ieri în privinţa mai vechiului anunţ făcut de Ion Călinoiu cum că Pandurii nu mai primesc fonduri de la Consiliul Judeţean. Decizia finală a consilierilor a fost aceea de a nu mai finanţa Clubul de fotbal Pandurii Târgu Jiu, aceştia votând ca instituţia să aloce tot bugetul pe domeniul sportiv către Clubul Sportiv Energia Rovinari, în cadrul căruia preşedinte al secţiei de baschet este ministrul Victor Ponta. 
Vreo trei liberali s-au abţinut de la votul de ieri, iar de la şedinţă a lipsit democrat-liberalul Ionel Manţog, care anterior criticase anunţul făcut de Călinoiu. În aceste condiţii, şeful Consiliului Judeţean nu a avut probleme în a obţine voturile pe care le dorea, şedinţa fiind una extrem de liniştită, Călinoiu având ocazia să se declare totuşi un iubitor al fotbalului, mai ales că a fost văzut la fiecare meci pe stadion ronţăind punga de seminţe, la fel ca restul suporterilor. Consilierii au votat ieri cuantumul cotizaţiei către CS Energia Rovinari de 600.000 de lei, după ce anul trecut cotizaţia era de 100.000 de lei, iar susţinerea pentru Pandurii Târgu Jiu era de 500.000 de lei. 
 Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a precizat că decizia de finanţare a Clubului Energia nu are conotaţii politice, ci doar "dorinţa" consilierilor pentru o mai bună gestionare a fondurilor publice. "Acum s-a votat unde dăm banii şi vreau să nu se înţealeagă că e o separare a susţinerii mişcării sportive din Gorj. E mai degrabă o separare făcută de comun acord cu responsabilii de la cluburi pentru că oricum participarea noastră era oricum simbolică, iar acum avem fondurile concentrate într-o direcţie pentru ca şi eficienţa lor să fie mai mare. Treaba aceasta n-are nicio conotaţie politică. Nu mai contribuim cu cotizaţie la fotbal pentru că suma era nesemnificativă, dar putem ajuta echipe cu o cheltuială mai mică. La fotbal activitatea e mai complexă, iar fondurile noastre sunt suplimentate de ceilalţi finanţatori" a menţionat Călinoiu.

 Condescu i-a oferit lui Călinoiu "soluţia" cheltuirii banilor

 Clubul Sportiv Energia Rovinari mai primeşte finanţare pentru anul 2009 de la Complexul Energetic Rovinari, 4 milioane de lei, Artegoa SA Târgu Jiu, 200.000 de lei, şi Consiliul Local Târgu Jiu, 100.000 de lei. Cam aceiaşi finanţatori mai bagă bani şi pe la Clubul Pandurii Târgu Jiu, acolo unde preşedinte Marin Condescu spune că a discutat anterior cu Ion Călinoiu despre retragerea finanţării Consiliului Judeţean faţă de echipa de fotbal.
 "Am spus-o şi anterior, nu e nicio porblemă. Dumnealor nu mai sunt membri în Adunarea Generală a Acţionarilor şi eu chiar i-am sugerat domnului Călinoiu să canalizeze banii într-o singură direcţie, în speranţa că şi rezultatele vor fi mai bune în acel domeniu", afirmă Condescu.
 Pandurii Târgu Jiu este finanţat în continuare de Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari, precum şi de societatea comercială Artego SA şi de Consiliul Local Târgu Jiu, ultima unitate alocând 1,2 milioane lei de la bugetul local pentru clubul de fotbal. De asemenea, Pandurii are contracte de sponsorizare de circa 2 milioane de dolari cu firmele Energy Holding şi Riviera Grup, bugetul total al clubului fiind de circa 5 milioane de euro, conform lui Condescu.


Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: