Banii de la acţionari ajung greu la Pandurii

Pandurii mai are de aşteptat până va vedea banii pe care îi pretinde de la acţionarii săi. Deşi expertiza comandată în procesul pe care administratorul special Marin Golea l-a intentat membrilor asociaţi ai echipei de fotbal era aşteptată pentru marţi la Tribunalul Gorj, acest lucru nu s-a întâmplat. La acest termen, judecătorul de caz a fost informat că expertul contabil care a avut o lună la dispoziţie pentru a stabili dacă Pandurii are de încasat bani şi, eventual cât, de la acţionarii săi, nu a reuşit să termine calculele şi mai are nevoie de timp. Două săptămâni a acordat instanţa în acest sens, expertul solicitând şi suplimentarea onorariului pe care trebuie să îl primească pentru munca sa.

Surse din proces susţin că nefinalizarea expertizei e pusă pe seama faptului că expertul trebuie să calculeze şi penalităţile şi dobânzile pe care acţionarii ar trebui să le suporte pentru că nu şi-au achitat la timp contribuţiile financiare la care s-au angajat. Administratorul special Marin Golea a făcut vorbire până acum de circa 4 milioane de euro pe care clubul ar trebui să le primească de la Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu, Artego şi USMO, sindicatele miniere fiind singurul dintre acţionari care a menţinut până acum echipa pe linia de plutire. Cele 4 milioane de euro ar reprezenta brutul restanţelor, în momentul formulării cererii la instanţă administratorul special neavând în vedere şi accesoriile la aceşti bani, penalităţile şi dobânzile putând mări destul de mult suma respectivă.

O decizie în acest proces era aşteptată şi în procesul în care tot Tribunalul Gorj judecă cererea de faliment a Pandurilor. În procesul respectiv, judecătorii au dat în primăvară un termen suficient de lung în speranţa că se încheie judecata în dosarul cu acţionarii şi se clarifică lucrurile în privinţa surselor de venit. Pandurii trăieşte însă de ani de zile pe muchie de cuţit şi continuă să facă sport extrem, supravieţuind nimeni neştiind cum şi din ce bani, procesul de faliment având termen săptămâna viitoare, când e posibilă o amânare a luării unei decizii. În procesul cu acţionarii, următorul termen a fost stabilit spre sfârşitul lunii, asta în condiţiile în care nici atunci nu se pronunţă o sentinţă, urmează vacanţa judecătorească, iar până la reluarea activităţii magistraţilor în toamnă, Pandurii va trebui să se descurce cum va putea.

O soluţie de finanţare a clubului ar putea fi reprezentată de cele 2,5 milioane de lei din contractele de cesiune de creanţă „falsificate” de foştii şefi ai clubului, Marin Condescu şi Viorel Temelescu. Cei doi au fost condamnaţi în primăvară cu suspendare pentru că ar fi falsificat cele trei contracte derulate în 2011 cu firma Edenred SRL, cea care asigura tichetele de masă pentru mineri. Instanţa nu le-a imputat acestora şi vreun prejudiciu, dar a dispus anularea contractelor şi, ca urmare, acum Pandurii a notificat oficial Edenred că îşi cere banii înapoi.

Plata s-a făcut în 2013, după începerea anchetei penale, iar returnarea acelor bani ar reprezenta o mare gură de oxigen pentru o echipă lăsată de toată lumea să moară în condiţiile în care Târgu Jiul se pregăteşte în toamnă să inaugureze unul dintre cele mai moderne stadioane de fotbal din ţară. Rămâne însă de văzut dacă returnarea banilor se va face pe cale amiabilă sau se va ajunge la un nou proces şi la noi termene de judecată, ceea ce ar face ca milioanele respective să ajungă în conturile celor de la Pandurii când s-ar putea să fie prea târziu pentru salvarea echipei.

Vizualizări: 847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: