Banii pentru Calea Eroilor, blocaţi într-un aviz

Primăria Târgu Jiu riscă să piardă două finanţări obţinute până acum pentru amenajarea Căii Eroilor. Este vorba de o sumă de 2 milioane de lei primită de la o companie din energie pentru modernizarea reţelei electrice şi de două milioane de euro accesate prin PNDL. Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, susţine că nişte „oameni inconştienţi” blochează acest proiect.

Primăria a obţinut în primăvară o finanţare de două milioane de euro prin PNDL pentru amenajarea unei porţiuni din Calea Eroilor, dar lucrările nu au început încă. Mai mult, la începutul verii, compania CEZ Distribuţie s-a oferit să modernizeze reţeaua electrică din fonduri proprii. Au trecut câteva luni, dar încă nu s-a trecut de faza avizelor.

Secţiunea Tehnică de Arhitectură şi Inginerie a Comisiei Naţionale a Monumentelor Istorice se va întruni miercuri, 19 septembrie, pentru a decide dacă avizează sau nu proiectul numit „Modernizare reţele electrice de joasă şi medie tensiune zona Calea Eroilor, între intersecţia Popa Şapcă şi calea ferată, mun. Tg. Jiu, jud. Gorj”.

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, a explicat la un post de televiziune că Ministerul Culturii a avizat proiectul în ansamblul său, dar o comisie zonală nu ar fi dat aviz pentru lucrările pe care trebuia să le efectueze CEZ. Potrivit unor surse, cei din comisia zonală nu şi-au asumat acest aviz din cauza unor cutii electrice care ar urma să fie amplasate pe Calea Eroilor şi care ar da o imagine urâtă. Astfel de cutii există în prezent doar pe porţiunea din faţa teatrului.

Pe cale de consecinţă, problema a ajuns pentru soluţionare pe masa unei comisii centrale. Primarul Romanescu nu vede motive obiective pentru neeliberarea unui astfel de aviz, ci susţine că este vorba de rea intenţie. „Gândiţi-vă că cele 2 milioane de lei sunt alocate de CEZ pentru acest an. Doamne fereşte, peste o lună, să nu ajungem cu troienele de doi metri în Târgu Jiu şi să pierdem 2 milioane din inconştienţă. Vorbim de oameni inconştienţi, care dorind să blocheze o investiţie, fac astfel de lucruri”, a spus Romanescu la Acces TV.

Primarul a precizat că nici banii din PNDL nu îi poate folosi, până nu îşi termină CEZ Distribuţie partea de proiect pe care şi-a asumat-o. „Două luni avem de când am primit aceste sume în bugetul local şi investiţia nu este realizată. Mai mult decât atât, nu vorbim doar de cele 2 milioane de lei de la CEZ, ci şi de acei două milioane de euro pe care i-am primit pe PNDL. Dacă onor comisia va considera că cele două milioane de lei nu sunt cheltuite în mod legal, nici cele două milioane de euro nu vor fi. Este vorba de rea credinţă”, a concluzionat Romanescu.

Vizualizări: 603

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: