Ziarul Pandurul angajează redactori și reporteri. Căutăm oameni curioși să pună întrebări autorităților și personajelor interesante din societate, să scrie povești simple, dar de impact, oameni dornici să învețe o meserie în care fiecare zi e altfel. Cunoașterea Limbii Române este condiție esențială. 

Nu solicităm experiență anterioară în presă, ci doar dorința de a învăța și de a descoperi locul în care trăim. 

Dacă ești interesat să lucrezi alături de noi trimite un CV la redactia@pandurul.ro.

(închide)

Atenţie! Jumătate dintre agențiile de turism funcţionează ilegal

Jumătate din agenţiile de turism din România nu au poliţe de asigurare ceea ce înseamnă că funcţionează ilegal. Orice agenție de turism este obligată să încheie o poliță de asigurare împotriva insolvenței sau a falimentului și să facă dovada existenței acestei polițe. Aceste polițe acoperă despăgubiri de 10.000 de dolari, în cazul agențiilor de turism detailiste, fie 50.000 de dolari pentru touroperatori.

Polița de asigurare trebuie înnoită în fiecare an. Dacă o agenție de turism sau un touroperator s-ar închide, fără această asigurare, turiștii riscă să rămână fără banii plătiți pe vacanță. În România sunt înregistrate un număr de 1.953 de agenții de turism care nu au făcut dovada deținerii poliței de asigurare, explică Autoritatea Națională pentru Turism (ANT). În România există acum aproximativ 4.000 de agenții de turism și touroperatori la nivelul întregii țări. Fără asigurare, turiștii riscă să rămână fără banii plătiți pe vacanță, în cazul în care agenția își oprește activitatea. De asemenea, agenţiile care au astfel de poliţe au unele care acoperă despăgubiri în limita a 10.000 de dolari. “Firmele de asigurare din România nu vor să facă polițe de asigure agențiilor de turism, pentru că ei consideră că riscul e foarte mare. Avem această problemă de ani de zile“, a declarat, joi, pentru News.ro, președintele ANT, Anca Pavel-Nedea, pentru profit.ro. (A.A.)

Vizualizări: 1,446

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Călătorii:

Citește și: