Cantine din Târgu Jiu, amendate de DSV Gorj

Administratorii a două cantine din municipiul Târgu Jiu au fost amendaţi săptămâna trecută de inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare (DSV) Gorj pentru nerespectarea normelor pentru siguranţa alimentelor. În fapt, o sancţiune de 600 lei a fost aplicată pentru numărul insuficient de aparate frigorifice, dar şi pentru că nu existau monitorizări de temperatură pentru fiecare aparat frigorific existent la cantină.

Cea de-a doua amendă, tot de 600 lei, a fost aplicată pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare. De altfel, inspectorii DSV Gorj au găsit ceapă, ardei şi cartofi aşezate direct pe paviment. Totodată, baxurile de apă minerală şi băuturi răcoritoare erau aşezate în imediata vecinătate a mezelurilor, în acelaşi frigider.

Tot săptămâna trecută, organele de control ale DSV Gorj au amendat un producător particular de miere din Stăneşti cu 1.200 de lei. Acesta vindea, într-o piaţă din Târgu Jiu, borcane cu miere fără etichete. De asemenea, era vorba de miere pentru care nu efectuase probele de laborator, aşa cum impun normele în vigoare.

Vizualizări: 1,207

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: