Banii pentru primării vin mai devreme față de anul trecut

Dacă anul trecut, primarii au așteptat aproape patru luni să poată aproba bugetele locale, anul 2022 va fi mai bun din acest punct de vedere. Legea bugetului de stat a fost deja adoptată și, până la jumătatea lunii viitoare, toate primăriile din Gorj ar putea avea stabilite proiecțiile bugetare pentru noul an. Până atunci, edilii care au nevoie vor primi cofinanțări pentru proiecte de la Consiliul Județean.

Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a anunțat că speră ca bugetul instituției pe care o conduce să fie aprobat până la finalul lunii ianuarie.

„După adoptarea Legii bugetului de stat, am primit defalcat pe fiecare capitol de cheltuieli sumele care sunt repartizate, anul acesta, Consiliului Județean Gorj. Deja, colegii mei lucrează. Luni sau marți depunem o primă formă în dezbatere, care va fi discutată cu consilierii județeni, instituțiile aflate în subordine, astfel încât până pe 31 ianuarie, bugetul Consiliului Județean să fie aprobat și înaintat instituțiilor din subordine”, a spus Cosmin Popescu, la Radio Infinit.

Primăriile vor primi bani de la Consiliul Județean să-și ducă proiectele la bun sfârșit. Până la mijlocul lunii viitoare, toți primarii din Gorj vor ști pe ce bani se vor baza în noul an. „Toți primarii își propun ca, până la mijlocul lunii februarie, să aprobe bugetele. Vom adopta o hotărâre de Guvern, prin care vom aproba, în funcție de necesitățile fiecărei localități, partea de cofinanțare sau de susținere a unor proiecte de interes local din fondurile repartizate de la bugetul de stat pentru fiecare UAT din Gorj”, a mai transmis președintele Consiliului Județean Gorj.

Vizualizări: 1,620

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: