Polemici politice pe legea pensionării minerilor și energeticienilor

Legea de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie creează noi tensiuni între partidele politice. Promisiunea privind pensionarea la 52 de ani nu a fost respectată, iar minerii și energeticienii sunt tot mai revoltați. Deputatul PSD, Claudiu Manta, spune că este un nou proiect inițiat de parlamentarii social-democrați, dar sunt mulți care nu își doresc ca legea să fie aplicată.

”În februarie a fost aprobată procedura de urgență pentru dezbatere. Trebuie să treacă foarte rapid prin comisii, tocmai pentru că trebuie să-și ia avize și să meargă la Birourile Permanente, apoi la votul final. Sunt mulți care nu doresc ca această lege să nu fie aplicată. Amintiți-vă ce opoziție feroce a fost din partea liberalilor. Ceea ce vorbim trebuie să transpunem cât mai repede în fapte”, a spus Claudiu Manta, la Radio Infinit.

Deputatul mai spune că social-democrații își doresc ca această lege să treacă cât mai repede, însă au nevoie și de sprijinul celorlalte partide politice. ”Noi ne-am asumat și am zis că o votăm rapid în Comisia de Muncă, acolo unde este președinte Solomon. Vine la noi la Industrii, acolo unde va trece, iar mai apoi să meargă la votul final. Este important să avem și sprijinul lor, nu doar așa declarativ. Și cei de la PNL trebuie să fie acolo cu noi”, a mai declarat Manta.

Vicepreședintele PNL Gorj, Gheorghe Grivei se arată sceptic în privința adoptării legii PSD. „Din punctul meu de vedere, puteau să vină cu un amendament și, dacă ar fi dorit cei de la PSD, rezolvau problema imediat. Credeți că vrea PSD să elimine pensiile speciale sau să reducă vârsta de pensionare? Nu cred. Dacă voiau, puteau să o facă până acum. Cred că a venit timpul ca faptele să vorbească, iar promisiunile electorale să fie rezolvate”, a spus Grivei.

Nici cei de la USR nu sunt de acord cu legea social-democraților. ”În forma existentă, USR nu poate vota așa ceva pentru că este în dezavantajul cetățenilor din Gorj. Din dorința de a-și pune amprenta pe ceva, au dat dovadă de neprofesionalism. Nu are cum să se aplice până pe data de 15 februarie”, a declarat Radu Miruță la postul de radio.   

Vizualizări: 6,071

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: