Banii repartizaţi spitalelor din Gorj, insuficienţi

Banii primiţi la ultima rectificare de către Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Gorj au fost repartizaţi deocamdată numai pe hârtie urmând să fie livraţi în conturile spitalelor în perioada imediat următoare. Directorul economic al CJAS Gorj, Cosma Dumitrescu, spune că banii ce vor fi repartizați vor asigura plata serviciilor medicale din perioada 15-30 noiembrie urmând că perioada 1-15 decembrie să fie plătită spre sfârșitul lumii.

Cei mai mulți bani va primi Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu, care are de altfel și cele mai mari cheltuieli. Potrivit directorului economic al CJAS Gorj, Cosma Dumitrescu, spitalul județean va primi 20 de miliarde iar cei mai puțini bani îi vor primi spitalele Novaci și Rovinari, respectiv 2,2 miliarde. ”Banii sunt împărțiți, urmează să fie transferați către spitale. Banii aceștia sunt pentru plata serviciilor medicale din perioada 15-30 noiembrie urmând ca pentru 1-15 decembrie să fie repartizați în perioada următoare iar pentru 15-31 decembrie, anul viitor”, a declarat Cosma Dumitrescu.

Directorii sunt în aer

Nu numai că sunt nemulțumiți de banii primiți dar directorii de spitale spun că stau foarte prost la plata medicamentelor și materialelor sanitare. ”Am auzit că vom primi acești bani însă așteptăm să semnăm adiționalele. Banii nu ne ajung în niciun caz, oricum suntem în aer, poate anul viitor va fi mai bine”, a declarat Mihaela Ceană, directorul spitalului Turceni.

Directoarea din Novaci: ”Aveam nevoie de patru miliarde”

Pentru cei mai mulți directori de spitale din județ suma primită a fost surpinzător de mică în raport cu ce se aşteptau ei. ”Aveam nevoie de patru miliarde, nu știm cum o să procedăm. Banii sunt din ce în ce mai puțini, poate o să primim mai mulți bani data viitoare”, a declarat Eufimia Dumitrescu, directoarea spitalului din Novaci.

BANI

Spitalul Județean 20 miliarde

Spitalul Cărbunești 6 miliarde

Spitalul Rovinari 2,2 miliarde

Spitalul Novaci 2,2 miliarde

Spitalul Motru 3,8 miliarde

Spitalul Turceni 2,4 miliarde

Spitalul Runcu 2,8 miliarde

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: