Târgujienii de pe strada Petreşti, speriaţi de un brad „bombă“

Locuitorilor din zona Petreşti le-a trebuit aproximativ o jumătate de an ca să realizeze că bradul amplasat în apropierea caselor lor nu este un cadou din partea primăriei, ci o staţie de telefonie mobilă mascată. Oamenii spun că acest releu le pune în pericol sănătatea întrucât reprezintă o adevărată bombă. Pentru a înlătura antena dintre crengile bradului au să acţionat în instanţă firma Orange şi Primăria Târgu Jiu.

Peste 50 de familii din strada Petreşti au acţionat în instanţă Primăria Târgu Jiu şi operatorul de telefonie mobilă Orange cerând anularea autorizaţiei de construcţie şi îndepărtarea releului. Bradul înalt de peste 30 de metri a apărut anul trecut în preajma sărbătorilor de iarnă. Foarte mulţi cetăţeni au considerat că este un cadou din partea primăriei. “Releul are forma unui brad. Iniţial am crezut că este un cadou din partea primăriei adus aici pentru a înfrumuseţa zona. Când am văzut luminiţa roşie din vârf ne-am interesat şi am aflat că este o staţie GSM mascată de crengile bradului. Casa mea este situată la 20 de metri de brad. Nu ne-a întrebat nimeni dacă suntem de acord sau nu cu amplasarea lui. Am strâns semnături de la peste 50 de persoane şi am acţionat în instanţă primăria şi operatorul de telefonie mobilă. Vrem cu orice preţ să îndepărtăm antena de acolo şi să se anuleze autorizaţia de construcţie. Amplasarea acesteia este o ilegalitate întrucât aici nu este o zonă industrială. Practic e o bombă mascată care ne va afecta sănătatea pe termen lung”, a declarat Dan Dobrotă.

Aşteaptă decizia instanţei

Târgujienii din zona Petreşti speră ca instanţa să le dea câştig de cauză. “Aşteptăm decizia instanţei. Sperăm să avem câştig de cauză. Faptul că s-a construit un releu la câţiva metri de case este anormal. Trebuia să ni se ceară acordul şi să se pune nişte semne de atenţionare. În acest caz ne dădeam seama despre ce este vorba şi luam atitudine imediat. Nu s-a respectat nici regimul de înălţime. Totul a fost făcut însă cu cap. Bradul a apărut în preajma sărbătorilor de iarnă tocmai pentru a nu putea fi depistat releul uşor. Noi încercăm să dăm jos acest releu şi să tragem un semnal de alarmă oficialităţilor pentru că astfel de bombe mascate pot apărea şi în preajma şcolilor”, a declarat Mihai Ţopescu. Locuitorii spun că nu înţeleg rostul amplasării staţiei de telefonie mobilă în zonă. “Nu ştim ce rol are acest releu întrucât în zonă nimeni nu s-a plâns că nu ar fi semnal pe Orange”, a mai precizat Dan Dobrotă.

MOTIVAŢIE

Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu spun că firma de telefonie mobilă a obţinut autorizaţie de construcţie. “Firma are autorizaţia de construcţie necesară, având obţinute toate avizele de la celelalte instituţii abilitate”, a declarat Ramona Evulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu.          

Vizualizări: 289

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: