Profesorul Andrei Popete îşi petrece onomastica în mijlocul elevilor

Profesorul de istorie Andrei Popete-Pătraşcu de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu,  este unul dintre aniversaţii zilei de astăzi. Acesta  își va petreacă ziua onomastică alături de colegii şi elevii săi, dar şi alături de familie. I-ar fi plăcut ca în această zi să ajungă în Constanța, acolo unde se află moaştele Sf. Apostol Andrei.

”Ziua de 30 noiembrie este o zi importantă pentru mine, ca de altfel pentru toţi creştinii ortodocşi, onomastica acestei zile şi semnificaţia sa fiind legate conform tradiţiei bisericeşti de Sfântul Apostol Andrei”, spune profesorul de istorie Andrei Popete Pătrașcu. Ziua onomastică o va petrece în mijlocul elevilor  de la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu”. ”În prima parte a zilei îmi voi petrece onomastica alături de colegi şi elevii mei, la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, acolo unde voi organiza şi o activitate dedicată Zilei Naţionale a României, fiind chiar în ajunul zilei de 1 Decembrie”, afirmă Andrei  Popete. Și-ar fi dorit totuși ca în această zi specială să ajungă la Constanța. ”Mi-ar fi plăcut ca în această zi sfântă să ajung la Constanţa, acolo unde se află moaştele Sf. Apostol Andrei pentru a mă reculege preţ de câteva momente la cel considerat patronul spiritual al României”, mai spune acesta.

Cadou

”Pentru că tot vorbim de cadouri onomastice, îmi place să spun că şi de această dată am reuşit ca pe lângă cele oferite de persoanele dragi şi îmi ofer un cadou mai special. Pentru a deconspira puţin, este vorba de o nouă carte scrisă în acest an, alături de profesorii Gheorghe şi Dorina Nichifor, intitulată „Viaţa cotidiană din Gorj în mărturii ale vremii (1938-1947)”, apărută în aceste zile la Editura Sitech din Craiova”, afirmă Andrei Popete.

PLANURI

”Printre planurile de viitor se numără încă două volume de poezii, reeditarea cărţii „Dincă Schileru – o legendă vie a Gorjului”, precum şi finalizarea cărţii cu note de călătorie din Israel, intitulată „Ţara Sfântă între istorie şi credinţă”. Îmi doresc să fiu sănătos şi să pot îndeplini aşteptările tuturor celor dragi”, mai menționează acesta.

Vizualizări: 324

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: