Baritonul Martinoiu: Primăria Târgu Jiu refuză să mă pună în posesie

Unul dintre cei mai celebri cântăreţi de operă la nivel mondial, Vasile Martinoiu, a făcut vineri primele declaraţii cu privire la dosarul în care se judecă cu primăria municipiului Târgu Jiu. Acesta a declarat că, deşi deţine o hotărâre definitivă şi irevocabilă de punere în posesie asupra unui teren de peste şase mii de metri pătraţi în cartierul Vădeni, primăria nu ia act de sentinţa instanţei de judecată şi amână reconstituirea dreptului de proprietate. Vasile Martinoiu este dispus să vină din nou la Târgu Jiu să discute cu comisia locală de fond funciar. Reprezentanţii primăriei îl aşteaptă la discuţii.

Primăria municipiului Târgu Jiu îşi bate joc de unul dintre cei mai celebri tenori ai României, Vasile Martinoiu. Acesta s-a născut în Târgu Jiu şi aici a moştenit din partea părinţilor mai multe terenuri în cartierul Vădeni. Terenurile au fost confiscate pe vremea comuniştilor, baritonul Vasile Martinoiu reuşind redobândirea lor în anul 2005. „În 2005 am făcut demersuri pentru retrocedarea acestui teren de 6.548 metri pătraţi, teren pe care primăria l-a înstrăinat fără ştirea mea, motivând că s-a folosit de o hotărâre de guvern care i-a permis acest lucru. Avocata mea m-a sfătuit că ei nu aveau acest drept. Am fost la primărie de foarte multe ori şi de fiecare dată mi-au spus că numai prin hotărâre judecătorească pot obţine ceva”, a declarat baritonul Vasile Martinoiu. Acesta a ales calea instanţelor de judecată abia în urmă cu patru ani, în 2010, şi doi ani mai târziu obţine prima hotărâre judecătorească care obligă comisia locală de fond funciar să-l pună în posesie, obligă primăria la plata a 700 lei cheltuieli de judecată şi la plata a 150 de lei pentru fiecare zi de întârziere până la îndeplinirea obligaţiei de reconstituire a dreptului de proprietate. „Sentinţa dădea posibilitate la recurs, însă ei nu au făcut nimic şi a rămas definitivă. Din 2012 i-am somat de nenumărate ori, le-am spus că îi voi executa silit, dar degeaba, ştiu că la mijloc e hoţie mare”, a precizat Vasile Martinoiu.

Teren cu cântec

Terenul care a aparţinut familiei baritonului Vasile Martinoiu se află pe strada Islaz, nr.3, în cartierul Vădeni, lângă Liceul nr. 5. În momentul de faţă, pe terenul respectiv se află mai multe construcţii ce aparţin fostei societăţi I.T.A. Localnicii spun că terenul respectiv a mai fost revendicat de Valeriu Stoica, Petre Roman, dar a ajuns la un om de afaceri gorjean, Nicu Popovici. „Am avut şi eu necazuri cu proprietarul acestui teren. El are exact în spatele meu şi zice că am intrat eu peste terenul lui, dar nu e aşa, avem acte, tot”, a declarat o localnică.

Baritonul Vasile Martinoiu a declarat că este dispus să mai facă o vizită la primăria Târgu Jiu şi să discute cu comisia locală de aplicare a legii 18. „O să merg la această comisie, deşi îmi este foarte greu să mă plimb pe drumuri, eu stau în Bucureşti, dar o să vin la Târgu Jiu să văd şi eu ce mai spun acum”, a declarat Vasile Martinoiu. Reprezentanţii primăriei municipiului Târgu Jiu au precizat vineri că îl aşteaptă pe celebrul cântăreţ de operă să găsească împreună o soluţie, refuzând să dea alte detalii.

Vizualizări: 224

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: