Spaţiu comercial construit ilegal în parcul din Motru

Primăria Motru se judecă cu un cetăţean din localitate care a ridicat ilegal un spaţiu comercial chiar pe spaţiul verde din unul dintre parcurile din municipiu. Administraţia locală spune că cel care se face vinovat de acest lucru, respectiv Ştefan Minciună, avea un spaţiu comercial în zona respectivă însă l-a extins ulterior pe o suprafaţă mult mai mare, fără a deţine autorizaţie de construcţie.

Vasile Popescu, un cetăţean din Motru, a fost cel care a sesizat redacţia Pandurul referitor la aceste nereguli. Acesta a explicat că Ştefan Minciună a achiziţionat în anul 1996 de la un alt cetăţean un imobil de 70 de mp amplasat în parcul respectiv, pentru care încheiase un contract de închiriere a terenului aferent cu administraţia locală. Contractul de închiriere a expirat, explică Vasile Popescu, şi, mai mult decât atât, şi amplasamentul a fost extins abuziv anul trecut. “În anul 2000 acest contract a expirat, iar până în prezent nu a existat o prelungire sau un alt contract cu Primăria Motru. În 2013, când Fane Minciună a acceptat să fie naşul de cununie al copilului primarului, a ocupat abuziv 1000 de metri pătraţi după care a construit fără autorizaţie de construcţie un spaţiu comercial şi o terasă, a tăiat pomii şi a turnat beton peste spaţiul verde”, se arată în sesizare.

Autorităţile locale din Motru spun că există un litigiu între primărie şi Ştefan Minciună pe această speţă după ce acesta şi-a extins afacerea abuziv pe terenul public. Primăria ar fi câştigat în primă fază, Ştefan Minciună a făcut recurs, iar magistraţii încă nu s-au pronunţat. „Situaţia este în verificare. Sunt într-adevăr probleme legate de acest amplasament, sunt nişte contracte mai vechi din ’91-’92. Am făcut o verificare când a fost Curtea de Conturi în primăvară. Suntem în instanţă, noi le-am dat dispoziţie de demolare pentru că ei au depăşit suprafaţa pe care o aveau şi ne judecăm cu ei. După ce se ia o decizie în instanţă, vedem care este situaţia. În cazul în care câştigăm, va intra în Consiliul Local pentru demolare şi eliberarea terenului. Pe legea autorizaţiilor de construcţie s-a dat amendă de către specialişti pentru că s-a extins mai mult decât avea închiriat iniţial acolo. A contestat în instanţă, la prima am câştigat şi a făcut recurs. Pentru vechiul amplasament aveau hotărâre judecătorească, practic a fost în instanţă pentru rezilierea contractului şi ar fi câştigat, din câte ştiu”, a declarat Dorin Hanu, primarul municipiului Motru.

Vizualizări: 312

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: