Primăria Turceni are propriul solar de flori

Administraţia locală din Turceni nu mai este nevoită să plătească bani grei anual pentru achiziţionarea de flori pentru a înfrumuseţa oraşul. Asta pentru că şi-a înfiinţat propriul solar. Amplasamentul a fost realizat încă de anul trecut, însă de anul acesta a început să producă primele flori. Mii de panseluţe plantate şi îngrijite de angajaţii primăriei au ajuns să înfrumuseţeze unităţile şcolare şi instituţiile din localitate.

Solarul a fost amenajat în curtea spitalului orăşenesc, la Secţia de Psihiatrie, şi are circa 45 de mp. De tot ceea ce implică activitatea din cadrul solarului se ocupă angajaţii firmei de salubrizare a oraşului, ajutaţi de beneficiarii de ajutor social, sub coordonarea unei pensionare, fost inginer agronom. Câteva mii de panseluţe sunt produse în acest solar, care sunt plantate în spaţiile verzi de la nivelul oraşului, dar şi la unităţile şcolare şi alte instituţii din localitate localităţii.

Primarul oraşului Turceni este aşa de mândru de investiţie încât se laudă cu florile produse în acest solar chiar şi pe site-urile de socializare. „Ne producem singuri florile. Am încercat din primăvara anului trecut şi nu ne-au ieşit la timp. Au ieşit mai târziu şi le-am împărţit la iubitorii de flori din localitate, au fost vreo 4000. Acum, graţie faptului că am căpătat experienţă şi am găsit şi o ingineră inimoasă care s-a ocupat, doamna Maria Mitu, am reuşit să ne producem răsaduri de flori pentru toamnă în solarul propriu. Am făcut vreo 6 mii de bucăţi de floricele, de răsad, am pus deja vreo 4 mii. Noi am cam terminat, acum am dat să pună la spital, la liceu, la mânăstire, la unitatea militară, la cea de pompieri. În martie vom putea pune din nou pentru perioada de vară”, a declarat Dumitru Gâlceavă, primarul oraşului Turceni.

Circa 3000 de lei a alocat administraţia locală pentru amenajarea solarului. Autorităţile locale spun că investiţia este una rentabilă. Primăria economiseşte sume substanţiale anual pentru că nu mai achiziţionează flori din comerţ.

Vizualizări: 257

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: