RECORD: Se judecă de 20 de ani cu vecinii pentru pământ

Un cetăţean din comuna Bolboşi a petrecut mai bine de două decenii din viaţă prin sălile de judecată pentru şase pogoane de pământ. Bărbatul spune că în ciuda unei hotărâri judecătoreşti definitive, primăria din localitate refuză să îl pună în posesie peste nişte teren care acum este cultivat de o altă familie din acelaşi sat. Bărbatul spune că familia respectivă are „pile” la primărie, motiv pentru care nu poate intra în posesia pământului.

Experienţa lui Ion Feţeanu cu instanţele de judecată a început imediat după Revoluţie, bărbatul din Bolboşi revendicând atunci la primărie mai mult teren confiscat de comunişti. Acesta a reuşit să intre în posesia terenului numai că ulterior a fost dat în judecată de nişte vecini care au reuşit să-i anuleze în instanţă patru parcele din titlul de proprietate. „De mai bine de 20 de ani mă judec cu aceşti vecini care mi-au luat pământul. Tatăl meu a fost deţinut politic la Gherla şi i-au fost confiscate de comunişti mai multe terenuri. Nu renunţ, ştiu că este pământ puţin, şase pogoane, dar este al meu. Am cheltuit foarte mulţi bani cu procesele, s-a ales praful de gospodăria mea, dar nu renunţ”, a declarat Ion Feţeanu.

Bărbatul nu a avut de înfruntat doar ura vecinilor, ci şi incompetenţa angajaţilor din primărie de la acea dată. Actualul primar, Gheorghe Bilea, spune că totul a plecat de la o greşeală a comisiei locale de fond funciar de la acel moment. „În 2009, comisia de fond funciar a întocmit un proces verbal prin care l-a repus în posesie fără să ţină cont de decizia instanţei de a anula parţial dreptul de proprietate. A fost o greşeală a comisiei de fond funciar pentru că nu a intervenit în litigiul dintre cei doi”, a declarat primarul Gheorghe Bilea, primarul din Bolboşi.  Deşi merge zilnic la primărie să rezolve problema cu pământul, Feţeanu este întâmpinat doar de amânări.

Primarul recunoaşte că doar o nouă acţiune în instanţă ar reglementa situaţia. „Dacă îl punem în posesie, încălcăm sentinţa prin care se anula parţial dreptul, dacă nu îl punem, nu e bine că ştim că omul are dreptate. Tot instanţa trebuie să rezolve, să se pronunţe clar care din variante trebuie luată în considerare”, a declarat primarul Bilea.

Vizualizări: 157

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: