Pictorul craiovean Emil Paşcalău şi-a expus creaţiile la Târgu Jiu

Gorjenii au un motiv în plus să viziteze Muzeul Judeţean Gorj. Asta pentru că pictorul craiovean Emil Paşcalău şi-a expus colecţia de tablouri pictate în ulei în una dintre sălile muzeului. Vizitatorii vor putea vedea picturi impresionante pentru realizarea cărora artistul s-a inspirat din peisaje demne de poveste din Munţii Apuseni.

Picturile etalate pentru publicul gorjean fac parte din colecţia „Zvonurile altei lumi”. Expoziţia este compusă din 30 de picturi, de diferite dimensiuni. Ieri, 6 noiembrie, a avut loc vernisajul acestei expoziţii. Pictorul Emil Paşcalău a venit la acest eveniment împreună cu soţia sa. Artistul a vorbit despre creaţiile sale şi despre ce a vrut să exprime publicului prin intermediul lor. „Lucrările în sine sunt peisaje din zona Munţilor Apuseni, deci peisaj transilvănean. În lucrările de dimensiuni mari pe acest peisaj eu am introdus compoziţii figurative cu o anumită simbolistică. Ceea ce vreau să spun prin lucrările mele este faptul că trăim într-o lume a realului pe care o vedem, o putem palpa, o putem cunoaşte, şi trăim în acelaşi timp într-o lume nevăzută, dar care există. Lumea nevăzută îşi pune oarecum amprentă asupra sufletului nostru şi în lucrările mele veţi vedea sfera ca şi corp geometric, reprezentând sufletul”, a declarat pictorul Emil Paşcalău.

Expoziţia este una cu vânzare şi va fi deschisă publicului gorjean timp de o lună. Din colecţia expusă la Muzeul Judeţean Gorj face parte şi un autoportret al pictorului craiovean. 

Vizualizări: 319

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: