Baschetbaliştii, încă un pas pentru calificare

Echipa de baschet a Energiei continuă să facă istorie în Europa şi rămâne lider în grupa I, după ce s-a impus pe terenul celor de la Okapi Aalstar cu scorul de 84-82.

Antrenorul Energiei, Antonis Constantinides, este convins că victoria de pe terenul belgienilor a mărit considerabil șansele echipei de a se califica în sferturile finală ale competiției europene. “Este prima dată când Energia participă într-o competiție europeană și am reușit să trecem în cel de-al doilea tur, iar acum suntem la conducerea acestei grupe. Cu două jocuri acasă împotriva celor de la Astana și Brindisi avem o șansă bună pentru a merge în sferturile de finală”, a spus acesta.

Victoria Energiei de la Aalst transformă gruparea gorjeană într-o favorită certă la calificarea în Top 8. Tal Karpelesz a dezvăluit la finalul meciului că el și colegii săi și-au făcut bine temele pentru partida de la Okapi. Belgienii au condus și la 10 puncte pe tabelă, dar gorjenii au gestionat mai bine finalul meciului. Într-o partidă extrem de echilibrată și solicitantă din punct de vedere fizic, elevii lui Constantinides au avut nervii mai tari pe final de meci, reușind să întoarcă rezultatul pe tabelă și să câștige meciul: “Antrenorul nostru ne-a pregătit 100% pentru acest joc și am știut ce să facem împotriva celor de la Okapi. A fost un meci foarte fizic și agresiv. Nu am fost mult mai buni decât Okapi, dar am luat deciziile corecte la sfârșitul meciului”.

Antrenorul gazdelor, Brad Dean, a recunoscut la finalul partidei cu Energia că înfrângerea în fața Energiei pe teren propriu a complicat situația echipei sale. Okapi va juca ultimele două partide din grupă în deplasare, la Astana și Brindisi, astfel că șansele belgienilor la calificare s-au redus considerabil.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: