„Băsescu al mic“ din Turceni s-a înscris în PD-L

Cel mai tânăr membru al Partidului Democrat Liberal este începând de ieri un băiat din Turceni. Petru Scurtu are patru ani şi jumătate şi este fan al PD-L şi al preşedintelui Traian Băsescu. Micuţul a susţinut ieri prima sa conferinţă de presă la sediul PD-L Gorj, cu prilejul semnării adeziunii şi a primirii carnetului de membru de la Ionel Manţog.

„Să trăiţi bine!“ este salutul cu care Petre calcă în fiecare săptămână pragul PD-L din Târgu Jiu. De câte ori aude că părinţii săi au drum prin Târgu Jiu, Petre insistă să îi însoţească, pentru a vedea ce mai face „partidul lui“. De altfel, Petre a fost prezent în ultimul an la foarte multe acţiuni publice ale PD-L şi a vizitat chiar şi sediul partidului din Bucureşti, unde i-a cunoscut pe Boc, Blaga şi Videanu. „Eu sunt Băsescu al mic, eu sunt viitorul preşedinte al României“, se prezintă Petru atunci când este întrebat cum îl cheamă.

Fostul preşedinte al PD-L Gorj, Ionel Manţog, este cel care i-a înmânat lui Petre carnetul de partid la conferinţa de presă de ieri a partidului. „De câteva săptămâni Petre insistă că vrea să îşi oficializeze relaţia cu PD-L, aşa că i-am promis că îi dăm să completeze adeziunea. Mama lui ne-a spus că a învăţat să semneze şi chiar a început să scrie, aşa că e în regulă. O să ţinem această adeziune într-un sertar până când Petre va îndeplini condiţiile statutare pentru a putea activa efectiv“, a explicat Manţog, care i-a oferit celui mai tânăr membru de partid o eşarfă portocalie cu sigla PD-L.

„Nu ştie să se încalţe, dar ştie politică“

Petru Scurtu a venit la conferinţa de presă însoţit de mama sa, care este medic în Turceni şi nu este membru de partid, dar mărturiseşte că îşi susţine fiul în cariera politică. „Vă spun că nu ştie să se încalţe, încurcă pantoful stâng cu pantoful drept, dar politica îi place. Ştie cine sunt şefii de state şi de guvern din foarte multe state, ştie şefii de partide, dar Traian Băsescu îi este cel mai aproape de suflet“, a povestit mama lui Petru.

Tânărul politician a ţinut ieri şi primul discurs în calitate de „viitor preşedinte al României“, după cum s-a prezentat. Interesant este că viitorul preşedinte a ţinut să precizeze că are o relaţie bună cu presa pe care vrea să o menţină, după care le-a urat jurnaliştilor tradiţionalul „Să trăiţi bine!“ şi a plecat, lăsând loc la masă seniorilor din partid.

Galerie foto


Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: