Începe construirea termocentralei Sărdăneşti

Corneliu Vişoianu, candidatul Partidului Democrat Liberal în Colegiul 5 pentru Camera Deputaţilor, a anunţat că în următoarele săptămâni începe la Plopşoru, satul Sărdăneşti, construirea unei noi termocentrale. Va fi cea mai mare investiţie realizată în Gorj după 1989, fiind o şansă pentru mii de gorjeni să-şi găsească un loc de muncă. Va fi de lucru atât la construirea termocentralei, dar cel mai important este că locurile de muncă ale minerilor şi energeticienilor din Gorj sunt asigurate pentru zeci de ani de acum încolo.

Termocentrala de la Sărdăneşti va fi gata până în 2013, iar prima cărămidă a construcţiei va fi aşezată până la finalul campaniei electorale. Cel puţin aşa susţine Corneliu Vişoianu, candidatul PD-L Gorj în colegiul 5, care a prezentat deja un studiu de fezabilitate încheiat şi a deconspirat unul dintre investitori. Vişoianu şi-a dat cuvântul de onoare că termocentrala de la Sărdăneşti nu va rămâne numai pe hârtie. „Înainte de finalul acestei campanii electorale vor fi începute deja lucrările şi voi fi acolo să punem prima cărămidă, iar pe această cale vreau să-mi invit şi contracandidaţii la festivitate. Indiferent de rezultatul alegerilor voi continua acest proiect, pentru că dă o mare şansă SNLO şi pentru că va crea multe locuri de muncă în Gorj“.

În ceea ce priveşte numele investitorilor implicaţi în această afacere, Vişoianu a fost extrem de rezervat, singurul nume făcut public fiind cel al Energy Holding, societate la care a lucrat câţiva ani în calitate de consilier. Corneliu Vişoianu a ţinut să facă aceste precizări pentru că foarte mulţi politicieni consideră ca Termocentrala de la Sărdăneşti este doar un subiect de campanie electorală, care va fi uitat imediat după 30 noiembrie... ca multe altele înaintea lui.

Comuna Plopşoru, în care va fi construită termocentrală, se află într-un alt colegiu decât cel în care candidează Vişoianu. Este vorba de colegiul 3, acolo unde PD-L susţine candidatura lui Cosmin Popescu, fost secretar de stat pe probleme de minerit în Ministerul Economiei. Popescu susţine că realizarea unei noi termocentrale la Sărdăneşti este singura soluţie pentru menţinerea locurilor de muncă în minerit. „Pentru minerii din Societatea Naţională a Lignitului Oltenia, realizarea acestei termocentrale este o garanţie că vor avea locuri de muncă mulţi ani de aici încolo. Partidul Democrat Liberal susţine acest proiect şi după cum se vede din declaraţiile publice, suntem singurii care credem în această investiţie“, a spus Cosmin Popescu.

Vizualizări: 201

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: