Bătrân dispărut de acasă, dat în urmărire generală

Un bătrân din Drăguţeşti dispărut de acasă de vreo două luni. Omul are faimă de Don Juan în localitate după ce a avut 19 neveste. Bătrânul este căutat de primul său fiu, îngrijorat că Don Juan de Tâlveşti ar fi putut să aibă parte de necazuri mari, deşi omul ar prefera să îşi ştie tatăl la vreuna din iubitele sale din ţară.

Vasile Oproiu are 73 de ani şi la mijlocul lunii februarie a plecat la Băile Herculane pentru a-şi petrece un concediu de 2-3 săptămâni. Fiul acestuia, Ion Oproiu, declară că bătrânul obişnuia să îi trimită câte o carte poştală de prin locurile în care ajungea, lucru care nu s-a mai întâmplat acum. Acesta şi-a dat tatăl dispărut în cursul lunii martie, timp în care l-a căutat pe cont propriu, dar şi cu ajutorul poliţiştilor, fără să dea de vreo urmă. „Am fost la Băile Herculane după el, l-am căutat prin spitale şi gări, am întrebat pe aproape toată lumea de acolo şi, în cele din urmă, cu poliţiştii, am aflat că ar fi stat la un anume domn Popa. A stat aici două zile după care a plecat nu se ştie unde. El, de regulă, ne trimitea câte o vedere de prin locurile în care trecea, că îi plăcea să umble prin ţară, dar acum nu a dat nici un semn de viaţă”, spune bărbatul.

Ion Oproiu speră, în cele din urmă, ca prin mediatizarea cazului, cineva să afle despre tatăl său şi să îi dea vreo veste. Bărbatul afirmă că Vasile Oproiu a avut la viaţa sa nu mai puţin de 19 neveste, cu multe dintre ele fiind căsătorit legal. Ion Oproiu nu îşi cunoaşte fraţii şi surorile de prin ţară, dar nu exclude posibilitatea ca tatăl său să fi plecat fără să anunţe la vreuna dintre fostele iubite. Bărbatul nu exclude nici posibilitatea ca, din cauza vârstei, lui Oproiu Senior să i se fi făcut rău sau cineva să îl fi atacat şi să îi ia pensia de 1000 de lei cu care a plecat de acasă. „Când m-am întors de la Băile Herculane am ajuns acasă şi am căutat prin lucrurile lui, că el a scris şi nişte cărţi de poezie şi am găsit o poză cu o doamnă Jeni din Galaţi, pe care scrie, pe verso, că este a 17-a nevastă a lui. El a avut 19 soţii, nici eu nu le ştiu pe toate, că nu mi-a povestit decât despre câteva. I-am şi spus că dacă mă însor cu vreo soră de-a mea de prin ţară despre care nu ştiu să mă avertizeze. S-o fi dus acum la vreuna dintre femeile astea, n-o ştiu nici pe Jeni, că m-aş duce eu la Galaţi s-o întreb când a fost cu el la Herculane, că poze cu ei doi acolo e făcută- Poate mă ajută cineva”, speră fiul lui Casanova de Gorj.

Dispărut fără urmă

Prima soţie a lui Oprea, Stana, mama lui Ion, şi-a văzut fostul soţ până înainte de a pleca de acasă. Trecută şi ea de 70 de ani, femeia spune că acesta nu şi-a luat cu el nici măcar actele de identitate. „Nu şi-a luat nici măcar buletinul, mumă, cu el. A plecat cu pensia, că avea la vreo 10 milioane de lei vechi, că avea şi supliment pentru handicap, şi-a luat pijamalele, că pleca omul în concediu, şi dus a fost. Pe mine nu mă interesează încotro a ajuns. Fi-miu ăsta tot bâzâie să-i dea de urmă, deşi pe el toată viaţa l-a durut undeva de familie. Măcar de i-ar da de urmă, ca să ştim şi noi o treabă, e în viaţă sau e mort, că aşa, uite, stăm încurcaţi”, spune bătrâna, în timp ce ţine în mână o poză cu Vasile îmbrăcat militar, pe vremea când ea era prima lui iubită. Oproiu a fost dat în urmărire generală, în speranţa că cineva îl va recunoaşte sau are veşti despre el şi va suna la 112 pentru a anunţa Poliţia, care, la rândul ei să îi dea de ştire fiului care îşi caută tatăl de atâtea săptămâni.

Vizualizări: 160

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: