Turmentat la primărie! Există spor pentru asta?

Secretarul primăriei Stăneşti, Dumitru Nica, primeşte câteva zeci de milioane pe lună ca să doarmă. Omul este cunoscut prin primărie ca fiind o persoană căreia îi place să bea însă ieri a făcut-o lată după ce a adormit în birou. După o chefuială pe cinste, omul a venit să spună prezent la primărie, a intrat în birou şi s-a închis cu cheia. Și-a transformat biroul în dormitor. „De la ora patru când plec de la serviciu mă duc să beau şi beau până dimineaţa. Îmi place băutura şi voi bea până am să mor”, confirmă Dumitru Nica. Omul riscă acum să rămână fără loc de muncă.

Ieri, secretarul primăriei Stăneşti, Dumitru Nica, dormea de zor în birou. Pentru a fi sigur că nu este deranjat de nimeni acesta a încuiat uşa. Primarul susţine că nu are o altă cheie de rezervă însă ziariştii au rezolvat problema. „Nu avem cheie de rezervă, dar nu cred că s-ar fi încuiat în birou”, a spus Vasile Pârvulescu, primarul comunei Stăneşti. Cum să nu! În cele din urmă, la insistenţele ziariştilor prezenţi la faţa locului, uşa a fost deschisă şi surpriză... secretarul dormea buştean. Primarul a încercat să-l trezească dar nimic, omul dormea atât de bine încât nu a auzit gălăgia din jur. „Domnul secretar, vă treziţi puţin? Nu ştiu dacă doarme sau poate are altceva”, mai spera primarul.

Secretarul: „Am dormit un ceas“

Dumitru Nica spune că îi place atât de mult băutura încât imediat cum termină serviciul se apucă de băut. Secretarul a fost trezit în cele din urmă de corpul de control al Prefecturii. El a spus că oboseala l-a doborât, dar că nu a dormit mai mult de o oră. „Am dormit un ceas, m-am odihnit, dar am făcut şi treabă”, a spus acesta.  Dumitru Nica riscă să îşi piardă locul de muncă. Prefectura Gorj va deschide o anchetă pentru a verifica dacă secretarul este la prima abatere sau nu. „Este trist ce s-a întâmplat la primăria Stăneşti cu siguranţă primarul va propune ca acesta să intre în comisia de disciplină”, a precizat Liviu Diaconescu, director executive în cadrul Prefecturii Gorj. Primarul din localitate spune că nu avea habar de modul în care Dumitru Nica îşi petrece programul de lucru. „A lipsit şi în urmă cu două zile nemotivat de la serviciu, nu s-a întâmplat însă până acum să-l găsim dormind”, a spus primarul Pîrvulescu.

Rude la Prefectură

Prefectul Liviu Andrei a declarat că secretarul turmentat nu este nimeni altul decât tatăl secretarei lui, Daria, precum şi socrul şoferului lui.

„Secretarul trebuie să fie orbete, așa vrea primarul“

Am băut și beau mereu și voi bea până voi muri. Așa a declarat secretarul cu privire la starea în care a fost găsit ieri la primărie. Secretarul a dat vina pe primar pentru starea în care era: „Așa vrea primarul, să aibă un secretar orbete, să facă numai ce zice el. Eu sunt marionetă la sistemul lor, ce dictează el trebuie să execut eu“. Secretarul ar putea scăpa nesancționat, pentru că, deși primarul a chemat medicul din comună pentru recoltarea de probe biologice, acesta nu a venit. Fără dovada faptului că a fost băut, comisia de disciplină din cadrul Instituției Prefectului va avea o misiune dificilă în privința sancționării secretarului.

Vizualizări: 98

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: