29 de zile pentru tatăl violator

Instanţa de judecată a emis pe numele bărbatului de 34 de ani din Târgu-Cărbuneşti, care şi-a abuzat propria fiică, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Micuţa le-a povestit anchetatorilor că tatăl i-a spus că este normal ca între un părinte şi copil să fie astfel de relaţii.

El este cercetat sub aspectul săvârşirii de viol şi incest „Bărbatul este acum în arest preventiv pentru o perioadă de 29 de zile, fiind cercetat pentru săvârşirea a două infracţiuni, viol şi incest. Dacă va fi găsit vinovat riscă să primească o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 10 şi 25 de ani, fiind vorba de concurs de infracţiuni”, a declarat Romina Dochian, purtătorul de cuvânt al IPJ GORJ

Micuţa de numai 9 anişori le-a povestit anchetatorilor că tatăl a convins-o să întreţină relaţii sexuale, spunând că este normal să se întâmple acest lucru între un părinte şi un copil. Fata este acum în stare de şoc. „Victima de numai 9 ani este intr-o stare psihică foarte, foarte gravă. Tatăl ei a ademenit-o spunându-i că este normal ca un părinte să întreţină relaţii sexuale cu copilul lui. Fata a fost curioasă şi a întrebat la şcoală dacă colegii fac acelaşi lucru cu părinţi lor. Aceştia şi fata i-au povestit învăţătoarei şi cadrul didactic când a aflat a leşinat. Fata va fi consiliată. Acum este în grija mamei vitrege, care este o adevărată mamă pentru fetiţă şi este dată în plasament ei cu acordul tatălui”, a declarat Constantin Preoteasa, directorul executiv al DGASPC Gorj.

Psihologii consideră că minora trebuie să fie consiliată de urgenţă şi totodată scoasă din mediul în care a trăit această dramă. Totodată psihologii au găsit şi o explicaţie cu privire la acest caz „Starea fetei este foarte gravă. Acest incident poate duce la un şoc sau blocaj afectiv care poate fi pentru toată viaţa.  Pentru moment ea trebuie scoasă din mediul în care a suferit această traumă şi consiliată. Eu consider că s-a ajuns aici pentru că gesturile, mângâierile şi alintările pe care un părinte trebuie să i le ofere unui copil au fost avansate.”, a declarat Maria Tomescu, psiholog.

Vizualizări: 138

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: