Bătrânii singuri, ajutați de autorități. La Peștișani, primesc și o masă caldă

Peste 160 de bătrâni singuri din comuna gorjeană Peștișani sunt ajutați de autoritățile locale în această perioadă. Vârstnicii primesc și o masă caldă pe lângă medicamente și tot ce mai au nevoie. Totul face parte dintr-un proiect european accesat de Primăria Peștișani. Prin proiectul „Bunicii comunității”, autoritățile au în vizor toți bătrânii singuri din localitate și îi implică în tot felul de activități astfel încât să mai uite de singurătate și de problemele de sănătate.

În total, 165 de persoane sunt parte din acest proiect. Este vorba de oameni vulnerabili din localitatea Peștișani. Mai ales în plină pandemie de coronavirus, atenția autorităților se îndreaptă spre acești oameni care trebuie să aibă acasă tot ce le trebuie. „Sunt persoane destul de multe care au solicitat ajutorul nostru. Pe majoritatea pe care îi cunoșteam ca fiind vulnerabili, i-am contactat noi. Dacă vă aduceți bine aminte, Primăria Peștișani implementează un proiect, Bunicii comunității, un proiect care se adresează persoanelor peste 65 de ani aflate în stare de vulnerabilitate. Avem un grup țintă de 165 de bătrâni pe care îi avem implicați în acest proiect”, a declarat Cosmin Pigui, primarul din Peștișani, la Accent TV.

Proiectul „Bunicii comunității” a fost implementat cu fonduri europene în urmă cu aproape doi ani. „Este un proiect care constă mult în socializare, ajutorare. Aveam o bază de date plus că mai sunt și alți bătrâni care nu s-au încadrat în acest proiect. Targetul acesta nu înseamnă neapărat bătrân sărac, ci singur, bătrân văduv, care nu stă cu copiii. Chiar dacă are o pensie, acel bătrân singur are nevoie de sprijinul comunității. Trebuie susținuți moral acești oameni și implicați în tot felul de activități. Noi, cu acești bătrâni, lucrăm de aproape o jumătate de an. În anumite situații mai critice, de săptămâna viitoare, le vom asigura prin această finanțare și o masă caldă de câte ori se poate, dar subliniez, bătrânilor singuri”, a mai declarat Pigui.

Galerie foto



Vizualizări: 2,779

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: