Student din Târgu Jiu, printre cei 10 câștigători ai concursului #Digitaliada

Ediția a patra a concursului de resurse educaționale deschise #Digitaliada și-a desemnat câștigătorii. La categoria Aplicații, premiul pentru învățământ gimnazial i-a revenit lui Andrei Dumitrescu, student în anul I la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnice din București, pentru site-ul Geo-Interactiva.

Premiul este un laptop performant, în valoare de aprox. 1.500 euro. “În învățarea digitală elevii sunt mai interesați și dezvoltă abilități auto-didactice eficiente de învățare, singuri identifică ceea ce au nevoie, găsesc resursele online și aplică informațiile inclusiv la școală, la teme și proiecte. Crearea unor resurse educaționale deschise de calitate poate înlătura barierele din calea accesului la educație contribuind la echitate în educație”, a declarat Andrei Dumitrescu.

În cadrul ediției de anul acesta, creatorii de conținut digital educațional au pus la dispoziția publicului larg peste 160 de resurse originale care pot fi folosite în mod gratuit atât de profesori pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor din învățământul gimnazial și primar, cât și de către copii și părinți, de acasă, pe perioada suspendării cursurilor școlare. ”Am parcurs câteva zeci de aplicații la Digitaliada și am simțit ca m-am întors la școală. Este extraordinar cum profesorii reușesc să construiască altfel de materiale educaționale pentru elevii lor. Este, în acelasi timp, și o muncă a lor de învățare a unor tehnologii noi de animație, învățare online sau instrumente vizuale. Digitaliada îmi redă speranța în sistemul de educație din România.” a declarat Ciprian Stănescu, co-founder Social Innovation Solutions.

Ca element de noutate, participanții au înscris materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale, iar o comisie de elevi a evaluat materialele create de adulți și a acordat un Premiu de Popularitate. Din acest an, elevii cu vârsta peste 14 ani s-au înscris într-o categorie dedicată exclusiv lor. Câștigătorii primesc echipamente digitale performante, în valoare totală de 8.000 euro, pentru a continua munca de dezvoltare și creare de conținut educațional digital. „Materialele educaționale s-au dovedit cu atât mai mult utile pe perioada suspendării cursurilor școlare. Resursele sunt permanent gratuite și pot fi accesate pe perioada suspendării cursurilor fără niciun cost de trafic de către clienții Orange, pe www.digitaliada.ro .” a declarat Amalia Fodor, director Fundația Orange.

Juriul celei de-a patra ediții #Digitaliada este format din: prof. univ. dr. Radu Gologan, președinte al Societății de Științe Matematice și coordonator al Lotului Olimpic de Matematică; dr. Ciprian Fartușnic, cercetător științific principal I, Institutul de Științe ale Educației; Cristian Pațachia, Development & Innovation Manager - Orange România; Ciprian Stănescu, co-founder Social Innovation Solutions; Amalia Fodor, director Fundația Orange. Totodată, 60 de elevi din școlile Digitaliada au jurizat și ei materialele înscrise în cadrul acestei ediții, iar pe baza notelor acordate, a fost stabilit premiul de Popularitate. ” În această perioadă mai grea prin care trecem, materialele pe care le jurizăm ne ajută să ne ocupăm timpul cu ceva eficient, din care avem foarte multe de învățat și pe care le notăm în funcție de cât de creative au fost și cât de mult ne-au ajutat să înțelegem tema respectivă. Consider că este un avantaj pentru toți elevii.”, a declarat Beatrice Johanna Wenzel, elevă la Școala Gimnazială „Matei Basarab” Turnu Roșu, județul Sibiu

#Digitaliada este un concurs care încurajează crearea de materiale digitale cu conținut original și open source, utile procesului de învățare. Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul Digitaliada, proiect de educație digitală al Fundației Orange, și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și persoanelor de peste 14 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare din ciclul primar și gimnazial. Mai multe detalii despre materialele câștigătoare găsiți in pagina Materiale Premiate.

Vizualizări: 1,873

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: