Bătut de un coleg pentru trei lei

Un elev a ajuns la spital bătut de un coleg căruia a refuzat să-i plătească taxa de protecţie. S-a întâmplat la Liceul Forestier. Iulian Ionaşcu a ajuns la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean cu un traumatism cranian. Agresorul este un „elev problemă“ care anul trecut a fost cercetat într-un furt de motorină, iar din cauza rezultatelor proaste la învăţătură a rămas repetent. Conducerea unităţii de învăţământ nu ia în calcul o taxă de protecţie, dar vor lua măsuri cu elevul agresor.

Elevul de 16 ani este în clasa a X-a şi face naveta de la Albeni. Anul trecut a fost coleg cu cel care l-a bătut, care din cauza rezultatelor proaste la învăţătură a rămas repetent. Se pare că acesta îi cerea taxă de protecţie fostului coleg de clasă. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi ieri când liceanul a refuzat să-i mai dea bani. „Nu ne-am certat. Pur şi simplu a venit la mine, m-a împins şi am dat cu capul de o ţeavă. El îmi cerea mereu bani. Îi dădeam 3-4 lei pe zi, dar acum i-am spus că nu am şi m-a împins”, a spus elevul pe patul de spital.

Elevul a ajuns la spital cu un traumatism cranian, dar din fericire lovitura nu a fost foarte puternică, iar după ce i s-au făcut toate investigaţiile tânărul a plecat acasă. „Băiatul a fost lovit la şcoală de un coleg. Prezintă un traumatism cranian care nu pune probleme deosebite. I s-a făcut radiografie şi cel mai probabil după un consult neurologic va pleca acasă”, a declarat Liliana Crăciun, medic UPU

Conducerea liceului îl va sancţiona pe agresor

Conducerea unităţii de învăţământ susţine că totul s-a întâmplat din joacă. Mai mult decât atât, se va face o anchetă internă, iar elevul agresor va suporta consecinţele pentru fapta sa. Acesta riscă să fie exmatriculat. „S-a întâmplat pe baza sportivă, în pauza dintre primele două ore. A fost o joacă, pentru că elevul agresor i-a acordat primul ajutor după ce a văzut că l-a lovit. Deşi acesta este un copil problemă care a rămas repetent şi este în baza de date a poliţie după ce a fost implicat într-un furt de motorină, nu cred că a cerut taxă de protecţie. Nu am auzit în liceu aşa ceva. Noi o să facem o anchetă şi vom dispune măsurile care se impun, chiar exmatricularea elevului agresor”, spune Gabriel Amza, director adjunct.

AMENDĂ

Tânărul care şi-a lovit colegul a primit o amendă de 500 de lei. “Cu ocazia primelor cercetări efectuate s-a stabilit că cei doi elevi, unul de 16 ani iar celălalt de 17 ani, se aflau în pauză pe baza sportivă. La un moment dat, elevul de 16 ani a fost împins de coleg şi, în cădere, s-a lovit la nivelul capului, suferind o leziune superficială. Ulterior, fiind audiat în prezenţa tatălui său, acesta a declarat că nu depune plângere penală împotriva colegului său. Poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe minorul de 17 ani cu amendă în cuantum de 500 lei“, a declarat Daniel Tică, purtător de cuvânt IPJ Gorj.

„Elevul are o mică cicatrice. Cineva, nu cred eu că foarte, foarte inspirat, a dat telefon la 112 şi a fost o desfăşurare masivă de forţe”

Gheorghe Mitescu, inspector general adjunct

Vizualizări: 176

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: