Crimă pe Digul Jiului

Noaptea de sâmbătă spre duminică a fost una albă pentru poliţiştii gorjeni, după ce cadavrul unui bărbat a fost descoperit pe un teren viran din zona în care primăvara sunt tăiaţi mieii de Paşti. Iniţial anchetatorii nu au vorbit despre o crimă, dar era evident că mortul nu îşi crăpase singur capul cu toporul, până la închiderea ediţiei nefiind descoperit autorul faptelor.

Bărbatul decedat a fost găsit într-o baltă de sânge de către un angajat al unei benzinării din zonă. Martorul respectiv a sunat la 112, descoperirea macabră fiind făcută sâmbătă seara, când afară încă mai era lumină. După apelul dat la numărul unic de urgenţe, zeci de poliţişti s-au pus în mişcare, mai ales că venirea întunericului era un duşman pentru aceştia. Anchetatorii au studiat cu maximă atenţie cadavrul, în speranţa că vor găsi indicii care să ajute la rezolvarea cazului. Primele constatări ale legiştilor au fost însă îngrozitoare şi pentru cei mai experimentaţi criminalişti. „La un examen preliminar, este vorba de un bărbat de 45-50 de ani, care prezintă multiple plăgi despicate, posibil de topor, în zona capului. Are sânge la nivelul laringelui şi la nivelul urechilor, are şi lovitură pe mână, cel mai probabil de la o acţiune de apărare. A stat un pic şi în soare, poate fi aici de 24 sau maxim 48 de ore”, a menţionat şefa Serviciului de Medicină Legală Gorj, dr Claudia Beldean.

Caragea, anchetator şef

Şefa de la SML Gorj nu a fost singura de acest rang venită la faţa locului, comandatul IPJ Gorj, comisarul şef Viorel Caragea, precum şi adjunctul său, comisarul şef Ion Voinescu, stând pe Dig până spre miezul nopţii, când o primă parte a anchetei s-a încheiat. De la primirea apelului prin 112 subordonaţii acestora au încercat să stabilească mai întâi identitatea celui decedat şi, mai apoi, să clarifice împrejurările în care s-a produs decesul. Prima parte, cea cu identitatea, a fost rezolvată în câteva ore, poliţiştii stabilind că Mihai Iordache, de 53 de ani, din Târgu Logreşti, este cel găsit cu capul spart pe digul Jiului. Bărbatul nu mai trecuse pe la el prin comună de ani de zile, iar la Târgu Jiu vânduse cam tot ce avusese, el făcându-şi veacul mai mult prin cârciumi şi pe străzi.

Ca urmare, şi ancheta poliţiştilor s-a axat pe audierea boschetarilor din oraş, dar obţinerea unor răspunsuri de la cei aduşi la faţa locului s-a dovedit a fi o misiune extrem de greoaie. Majoritatea celor aduşi pe Dig duhneau a băutură şi de abia se ţineau pe picioare, audierea lor amânându-se până ieri, însă fără vreun rezultat concret.

PISTE

Oamenii legii iau în calcul mai multe variante în privinţa acestei crime, prima fiind aceea a comiterii oribilei fapte chiar în locul unde a fost găsit cadavrul. De altfel, aici au fost efectuate şi ieri pe zi scotociri în speranţa găsirii unor probe. O altă variantă presupune comiterea faptelor în alt loc şi aducerea cadavrului pe Dig, nefiind exclusă nici ipoteza unei autoaccidentări, deşi probele sunt extrem de puţine pentru o aşa ceva.

Vizualizări: 185

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: