Bătute în scara blocului. Vecinii, simpli spectatori!

O tânără în vârstă de 19 ani, din Motru, şi bunica sa au fost bătute miercuri cu bestialitate în scara unui bloc. Autorul, Casian Durdan, este chiar iubitul tinerei, cu care avea o relaţie de mai bine de un an. Vecinii au asistat nepăsători la întreaga scenă şi nu au intervenit. Aceeaşi atitudine au avut-o în vară şi cei care au auzit strigătele de ajutor ale femeii din Motru, torturată şi ucisă în chinuri groaznice de concubinul său.

Neînţelegerile dintre Irina şi iubitul său au plecat de la faptul că tânăra şi-a găsit un loc de muncă la Severin. Vestea că va pleca la muncă într-un alt oraş, din alt judeţ, l-a enervat la culme pe Casian. Acesta i-a cerut fetei să-i returneze câteva inele şi o placă de păr pe care i le dăruise. Pentru că-l ştia agresiv, nefiind prima dată când tânărul de 22 de ani recurgea la violenţă pentru a-şi impune punctul de vedere, Irina s-a decis să-i restituie cadourile şi a mers acasă la iubit, însoţită de bunica sa, în vârstă de 66 de ani. De aici începe calvarul pentru cele două femei. Irina povesteşte îngrozită cum s-a derulat întreaga scenă. „Am pus inelele în plasă, lângă placa de păr. M-am dus, am bătut la uşă. A insistat să intru înăuntru, iar eu nu am vrut. Când am vrut să las plasa jos, să plec, m-a tras înăuntru. M-a bătut. Bunica a rămas la uşă, şi, având probleme cu inima, a căzut din picioare. Am reuşit să descui uşa. Bunica era întinsă pe jos. Atunci a început cel mai rău. A început să dea şi în ea cu pumnii, cu picioarele, cu tot. I-a dat cu telefonul în cap, mie mi-a dat cu picioarele în faţă, cu pumnii”, ne-a spus Irina.

 „Nu s-a băgat nimeni. Stăteau şi se uitau”

Irina este şocată şi de faptul că vecinii tânărului au asistat la întreaga scenă şi nu au intervenit. Doar o tânără a sunat la poliţie. „Au ieşit vecinii, nu a intervenit niciunul. O singură fată a venit, care a şi dat declaraţie la poliţie. Fata, care este şi mai mică decât mine, a luat repede telefonul de la mine, a sunat şi, până a venit poliţia, vreo 20 de minute, pe noi ne-a bătut încontinuu. Nu s-a băgat nimeni, erau şi bărbaţi, şi femei. Stăteau şi se uitau, fiecare la uşa lui. Totul s-a întâmplat pe scară. Eram plină de sânge, aveam hainele rupte pe noi. Pe casa scării ne-a bătut până a venit poliţia”, ne-a spus tânăra.     

Ambele femei şi-au luat certificat medico-legal, primind în primă fază între 5 şi 8 zile de îngrijiri.

 Agresorul şi-a petrecut noaptea în arest

Casian Durdan (22 ani) lucrează ca mecanic la o fabrică din Motru. Acesta trebuia să fie miercuri în spital, unde s-a internat cu nişte probleme la spate. A ajuns însă în arestul poliţiei. „La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă care a constatat că un tânăr de 22 de ani, din municipiul Motru, în urma unui conflict spontan în scara unui bloc de locuinţe, a agresat o tânără de 19 ani şi o femeie de 66 de ani, din aceeaşi localitate, producându-le mai multe leziuni corporale. Victimele au fost transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. În urma continuării cercetărilor şi a probatoriului administrat în dosar, s-a dispus măsura reţinerii tânărului pentru 24 de ore”, a declarat Andrei Lazăr, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Tânărul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lovire sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Vizualizări: 21,423

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: