Bazin de înot de 100.000 de euro într-o comună din Gorj

În această vară, locuitorii din comuna Bustuchin se pot bucura de un bazin de înot modern, construit cu bani europeni. Lucrările sunt aproape finalizate și cel mai probabil, după obținerea tuturor autorizațiilor, bazinul va deveni funcțional. Investiția este realizată chiar în centrul comunei, în apropierea sălii de sport.

Bazinul are o suprafață de 170 de metri pătrați și este realizat prin GAL. Valoarea investiției este de aproximativ 100.000 de euro.

”Bazinul va fi gata chiar la începutul sezonului și noi sperăm să îl și dăm în folosință cât mai repede, dar după ce primim toate autorizațiile și avizele de funcționare. O să angajez aici doi oameni, o femeie și un bărbat care să se ocupe de bazin, dar și să facă toată documentația necesară. O să-i trimit și la cursuri de salvamari, ca să nu avem nicio problemă. Suntem cu lucrările pe final, mai avem puțin la exterior și la amenajarea din jurul bazinului, dar și zona de șezlonguri”, a spus Ion Ciocea, primarul din Bustuchin.

În primă fază, bazinul de înot va fi folosit doar vara, însă primarul se gândește să găsească soluții ca acesta să poată fi folosit pe toată perioada anului. ”Bazinul este neacoperit, însă am în plan să fac un alt proiect pentru acoperirea lui, ca să fie folosit și în restul anului, chiar și iarna dacă o să avem sistem de încălzire. La un calcul în mare, am avea nevoie de 120.000 de euro, cheltuială pe care nu ne putem permite să o facem din bugetul local, așa că voi încerca să găsesc tot bani europeni”, a mai precizat Ion Ciocea.

Vizualizări: 2,976

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: