Zeci de pensionări de la spital în pandemie

Circa cincizeci de angajați ai Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu s-au pensionat la termen sau anticipat în ultimul an de pandemie. În locul acestora, unitatea medicală nu a putut face angajări decât pentru o perioadă determinată de starea de alertă. Cu toate acestea, există un surplus de personal angajat pentru sectorul Covid, personal ce va fi redirecționat în această perioadă către alte secții unde este deficit.

Managerul spitalului, Dumitru Vienescu, a explicat că angajații din sectoarele Covid vor fi dirijați către alte secții, unde este nevoie de personal, pentru că, în zona Covid, activitatea a scăzut considerabil în ultima perioadă și tot mai puțini bolnavi ajung la spital infectați cu SarsCov2.

„Aceste angajări s-au făcut pe perioada stării de alertă și nu știm când se va termina. Este un surplus de personal în aceste secții. Numărul de cazuri a scăzut. Dirijăm acești angajați către sectoarele unde este deficit de personal. Avem un plan stabilit. Orice solicitare a unui șef de secție care ne anunță că are nevoie de personal o vom discuta și vom lua din sectoarele Covid”, a declarat Dumitru Vienescu, managerul Spitalului Județean de Urgență din Târgu Jiu.

Cu toate acestea, Vienescu nu exclude organizarea unor noi concursuri de angajare. Posturile ocupate în pandemie sunt doar pentru o perioadă determinată și este nevoie să fie acoperite circa 50 de alte posturi după ce multe cadre medicale au ieșit la pensie.

„50 de persoane au plecat din Spitalul Județean în ultimul an. S-au pensionat la termen ori anticipat. În această perioadă s-au făcut angajări doar pe o perioadă de 30 de zile de la expirarea stării de alertă. Avem un surplus pe care îl vom folosi, dar s-ar putea să fie nevoie și de alte angajări”, a mai transmis Vienescu, la Accent TV.

Vizualizări: 6,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: