Punte luată de viitură. Sătenii ocolesc zece kilometri!

Șapte familii din satul Hobița al comunei gorjene Peștișani au rămas izolate de restul satului. S-a ajuns în această situație în urma unei viituri de acum câteva luni, care a luat puntea de peste râul Bistrița, pe unde oamenii ajungeau în sat.

Autoritățile locale au cerut sprijin Guvernului pentru despăgubiri, însă în zadar. Problema este cu atât mai mare cu cât nici situația financiară a primăriei nu este una tocmai bună pentru a reface puntea.

Primarul din Peștișani, Cosmin Pigui, caută acum soluții pentru a rezolva această situație, mai ales că oamenii sunt nevoiți să ocolească 10 kilometri pentru a ajunge în sat. ”A fost acea viitură în toamnă și a luat puntea de pe Bistrița, era puntea de legătură a șapte gospodării cu restul satului. Viitura a distrus-o, iar acum oamenii trebuie să ocolească 10 kilometri să ajungă în sat. Am depus la Guvern pe situații de urgență solicitări, dar fără rezultat. Nu vor să înțeleagă faptul că de o jumătate de an am drumuri distruse, oameni izolați și este nevoie de sprijin”, a spus primarul Pigui.

Vizualizări: 6,782

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: