Belgher şi Fugaru, greva foamei între micul dejun şi cină

Anunţată cu surle şi trâmbiţe, greva foamei a celor doi nemulţumiţi de justiţia din Gorj, Ion Fugaru şi Leonida Belgher, a durat doar câteva ore, între micul dejun şi cină! După discuţiile care au avut loc cu şeful IPJ Gorj, Viorel Caragea, şi prefectul Liviu Andrei, cei doi s-au lăsat convinşi să renunţe la protest. Ion Fugaru s-a ales cu promisiuni, în schimb Leonida Belgher are un document oficial care atestă că scandalul pe care l-a făcut în legătura cu reţeaua de canalizare de la Alimpeşti nu a fost degeaba. In actul emis de conducerea IPJ Gorj este confirmat că există un prejudiciu de peste 23 de miliarde de lei vechi.

Ion Fugaru a fost iniţiatorul acestui protest după ce a declarat în nenumărate rânduri că Viorel Caragea, prin şeful de post de la Târgu Cărbuneşti, îi urmăresc toate mişcările. I-a cerut acestuia demisia, după care a intrat în greva foamei. Protestului lui Ion Fugaru i s-a alăturat şi Leonida Belgher nemulţumit de măsurile care au fost luate faţă de ilegalităţile făcute de primăriţa de la Alimpesti, Elena Mosor in privinţa sistemului de canalizare.

După şantaj, Caragea a recurs la sentimentalisme

Dacă fostul consilier de la Alimpeşti s-a ales totuşi cu acest răspuns, Ion Fugaru s-a ales cu nimic, dar speră că îi va fi analizată situaţia. Cei doi s-au lăsat înduplecaţi să renunţe la greva foamei după ce Caragea le-a spus că are un necaz în familie. A trecut la acest plan doi după ce înaintea acestei discuţii, democrat liberalul fusese ameninţat cu numeroasele dosare pe care le are la poliţie fie în calitate de inculpat, fie de acuzator. „Eu nu am obţinut nimic în urma acestui protest. Aştept să îmi fie analizată situaţia. Vom renunţa la protest deoarece domnul Caragea are o problema în familie, dar vom relua protestul când această situaţie se va rezolva”, a spus Ion Fugaru.

CUM SE FAC DOSARELE

Interesant este că Belgher s-a ales cu un răspuns. Primăriţa Mosor este urmărită penal pentru un prejudiciu de 23 de miliarde. Aşadar, după ce jurnaliştii au scris ziare întregi despre canalizarea de la Alimpeşti, Belgher a stat câteva ore în soare, iar hârtia a fost ştampilată de justiţia gorjeană.

REZOLVARE

Prefectul Liviu Andrei pare să-l fi împăcat pe Fugaru pentru că pentru Belgher nu poate face mare lucru să-i dea casa înapoi. „Domnul Fugaru mi-a spus de episodul în care soţia sa a fost chemată la poliţie pentru amprentări, voi chema şeful de post de la Cărbuneşti să vedem cum au stat lucrurile, în al doilea rând a sesizat furtul de balast, iar în această privinţă vom face controale în toate punctele de exploatare, iar în legătură cu monitorizarea făcută de şeful de post voi avea o întâlnire cu acesta joi”, a spus Andrei.

„Dacă erau motive întemeiate şi aveau documente nu trebuia să renunţe la grevă. Eu nu cred că vorbesc fără documente. Belgher a mai spus fostului ministru Cristian David de un fals al voturilor. Primăriţa Mosor e învăţată cu hoţiile. El are multe păcate, dar de cinstit e cinstit şi nu e prost. Problemele lui Fugaru nu le cunosc foarte bine, dar nu cred că spune ceva ireal” 

Dan Ilie Morega, deputat independent

CINĂ

Cei doi au plecat din faţa Poliţiei în jurul orei 19. Fix pentru o masă copioasă de seară. Belgher era aşteptat de fratele său cu mămăligă şi peşte, iar Fugaru urma să ia masa la restaurant, amândoi fiind lihniţi de foame.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: