Călinoiu, supărat că primarii pesedişti au fost favorizaţi de Udrea

Preşedintele Ion Călinoiu, cel care face politică la conferinţele de presă ale Consiliului Judeţean Gorj, nu mai conteneşte cu nemulţumirile faţă de banii acordaţi de Ministerul Dezvoltării condus de Elena Udrea. Supărarea lui Călinoiu este de fapt aceea că nu-şi poate asuma în nici un fel acordarea acestor fonduri şi cum campania vine, preşedintele nu prea are cu ce să se laude.

Călinoiu organizează conferinţe la Consiliul Judeţean şi discută politică. Săgeţile lui Călinoiu s-au îndreptate spre parlamentarii Severus Militaru şi Cosmin Popescu. Îi acuză de faptul că au direcţionat toate fondurile către primăriile din colegiilor lor de deputaţi. Interesant este că atunci când a fost publicată lista, vicepreşedintele Radu Angheloiu aprecia că primăriile PSD au cei mai mulţi bani. Oricum, pentru Călinoiu pare să nu conteze atâta timp cât nu sunt şi în colegiile pesediştilor, din declaraţii rezultând că e supărat că primarii din partidul său au primit cei mai mulţi bani.

„Nu faci drumuri de dragul de a le face“

Prin programul de  modernizare a 10.000 de  kilometri de drum  Ministerul Dezvoltării a acordat fonduri la 40 de primării pentru asfaltarea a 264 de km de drum comunal şi sătesc. Consultând lista primăriilor care au primit bani se poate observa că cele mai multe sunt de la PSD 15, 13 de la PDL, 8 de la PNL, 3 de la PNG şi una de la PC. „Am asistat la o serie de discuţii şi vă spun că proiectele au fost acordate pe colegiile unde parlamentari sunt doi democrat liberali. Severus Militaru şi Cosmin Popescu. Nu zic să nu se facă drumuri, dar să se facă acolo unde există o strategie, acolo unde drumurile respective duc către un obiectiv, unde pot să atragă investitori care să poată construi, nu faci aşa drumuri de dragul de a le face”, susţine Călinoiu.

CE SPUN PRIMARII

Primarii taxează dur aceste afirmaţiile preşedintelui Consiliului Judeţean. „Mă bucur foarte tare că am beneficiat de aceste programe, pentru comunitatea pe care o reprezint. Este un drum care leagă două sate, iar oamenii vor avea foarte multe beneficii. Eu nu cred că au fost influenţe politice la mijloc, pentru că dacă este să verificăm lista cu primăriile care au primit bani, cele mai multe sunt de la PSD”, susţine primarul comunei Cruşeţ, social democratul Viorel Drăguşin.

Vizualizări: 155

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: