Caragea, silit să-şi dea demisia până luni. Fugaru intră în greva foamei

Preşedintele PDL Târgu-Cărbuneşti, Ion Fugaru, ameninţă cu greva foamei dacă şeful Poliţiei Gorj, Viorel Caragea, nu-şi va da demisia până luni. Democrat-liberalul îl acuză pe Caragea de faptul că îl monitorizează permanent şi vrea să îi facă rău. Acuzele se îndreaptă şi către prefectul Liviu Andrei, pe care îl acuză de complot. Poliţiştii confirmă că s-au interesat mai mult de Fugaru, dar spun că de fapt verificau dacă ce spune la televizor este adevărat.

De când i-a reclamat premierului Emil Boc, Fugaru nu mai are zile bune cu şeful poliţiei din Gorj, Viorel Caragea şi cu prefectul Liviu Andrei. Caragea şi-a pus turma de poliţişti pe urmele lui Fugaru. Acesta este monitorizat prin şeful poliţiei din Târgu Cărbuneşti, Nicolae Morie.

Fugaru îi cere public demisia lui Caragea, iar dacă nu va face acest lucru până luni seara, de marţi de la ora 10 va intra în greva foamei. Fugaru susţine că de peste un an, Caragea i-a pus gând rău, însă acum lucrurile s-au precipitat. „Îi cer public demisia lui Viorel Caragea până luni seara. Începând de marţi voi declanşa greva foamei în faţa Inspectoratului de Poliţie al judeţului Gorj până la sosirea unei echipe de la Ministerul de Interne pentru a pune la punct toate aceste urmăriri şi monitorizări ale mele în condiţiile în care este clar, hoţii care fură cu miile de miliarde sunt liberi. Pentru mine această procedură începând de astăzi s-a declanşat. Caragea ţine în dulap la el dosare cu fraude de miliarde, iar pe mine mă ia cu măgării de astea pentru a mă face să tac. Ori eu nu am de ce să tac. Nu am tăcut pe vremea lui Ceauşescu şi nu o să tac nici acuma”, spune Fugaru.

„El e poliţist, eu sunt miliţian“

Fugaru spune că şeful poliţiei din localitate îi cântă-n strună lui Caragea. „Ştiu tot ce fac. Şi ce beau şi ce mănânc, când şi unde. Aceste urmăriri s-au extins şi la familia mea, iar acest lucru nu mi se pare anormal. Mă urmăresc de foarte mult timp şi vreau să vă spun că ştiam de acest plan al lui Caragea pe care-l pune în aplicare cu prietenul lui Liviu Andrei. I-am şi descoperit pe oamenii lui Caragea, pe Morie şi pe încă doi poliţişti cu care lucrează. Au început să întrebe în stânga şi în dreapta despre mine, ce fel de afaceri am, pe la primărie dacă mi-am plătit impozitele la stat şi tot felul de astfel de lucruri. Păi el crede că mă face pe mine? Morie e poliţist, eu sunt miliţian şi ştiu cum se fac aceste lucruri mai bine decât el”, susţine Ion Fugaru, preşedintele organizaţiei PDL Târgu Cărbuneşti.

Poliţiştii din Cărbuneşti spun că s-au autosesizat

Nicolae Morie nu neagă că ar fi încercat să tragă de limbă mai multe persoane, însă a făcut acest lucru după ce s-a autosesizat în urma unor afirmaţii făcute de Fugaru pe posturile de televiziune despre afacerile sale. „Nu este nimic dubios în faptul că ne-am autosesizat aşa cum facem de obicei şi am verificat dacă ceea ce face dumnealui este legal. Nu are nicio legătură cu domnul Caragea, nu am primit nicio directivă de acest gen. Domnul Fugaru a declarat public că are tot felul de afaceri, iar noi am verificat cele spuse de dumnealui”, susţine Nicolae Morie,  şeful Poliţiei oraşului Târgu-Cărbuneşti

Ion Fugaru a intrat în ochii sefului poliţiei şi ai prefectului Andrei de când i-a înmânat premierului un plic în care sesiza furturi de balast petrecute cu ştiinţa celor doi.  

„O să intru în greva foamei alături de Ion Fugaru pentru că şi eu sunt victima poliţiei din Gorj. Nu mai suntem în siguranţă. Aţi văzut câte sesizări am făcut în legătură cu canalizarea de la Alimpeşti unde s-au mâncat o grămadă de bani. Nimeni nu a făcut nimic. Aţi văzut cum am fost executat, tâlhărit pur şi simplu”

Leonida Belgher, fostul consilier local de la Alimpeşti

Vizualizări: 135

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: