Beneficiar și angajați al DGASPC Gorj, infectați cu Covid

Coronavirusului lovește și în centrele rezidențiale subordonate Direcției Generale de Asistență Socială Gorj. Astfel, conform unor date ale instituției, sunt confirmate cinci cazuri de infectare cu Covid-19.  Este vorba despre un beneficiar și patru angajați care își desfășoară activitatea în servicii sociale diferite.

Toate cele cinci persoane pozitive sunt în stare bună, prezentând simptome ușoare ale bolii. Instituția anunță că se efectuează săptămânal testarea angajaților și beneficiarilor nevaccinați, precum și a celor care prezintă simptome specifice infectării cu COVID.

”La momentul actual, sunt vaccinați 83,5% dintre beneficiarii eligibili pentru vaccinare, cu precizarea că procentul la beneficiarii adulți se apropie de 100%, trei dintre ei având contraindicații la vaccinarea anti-COVID. Angajații din centrele rezidențiale subordonate DGASPC Gorj sunt vaccinați în proporție de 65%. În continuare, se mențin măsurile de protecție prevăzute de legislația în vigoare în vederea prevenirii infectării cu virusul SARS-CoV-2, respectiv: obligativitatea purtării măștilor și mănușilor de protecție, utilizarea soluțiilor dezinfectante pentru mâini și pentru suprafețe, păstrarea unei distanțe sociale de minim 1,5 metri”, transmite Minodora Sucea, purtător de cuvânt al DGASPC Gorj.

Conducerea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj recomandă vaccinarea beneficiarilor și angajaților, ca măsură de prevenire a infectării.

Vizualizări: 1,681

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: