Beneficiarii Programului „Casa Verde”, avertizaţi de Protecţia Mediului

Gorjenii care şi-au depus dosarele pentru Programul „Casa Verde” sunt avertizaţi de către conducerea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM) în privinţa distribuitorilor de instalaţii şi panouri solare. Asta după ce mai multe persoane s-au plâns de faptul că au fost contactate de firmele de profil pentru a le face procură notarială în vederea reprezentării la APM. Directorul Nicolae Giorgi spune că nici măcar nu a fost afişată pe site lista cu dosarele aprobate.

Cele aproximativ 300 de dosare înregistrate de către APM Gorj pentru Programul „Casa Verde” încă nu au fost analizate. Cu toate acestea, distribuitorii de instalaţii şi panouri solare au început să-i contacteze pe solicitanţi şi să le ceară a le face procură de reprezentare la APM. „Au venit cetăţeni care au spus că au fost contactaţi de firme care le-au transmis că li s-a aprobat dosarul, lucru ce nu este adevărat deoarece la ora actuală nu sunt aprobate şi nu sunt afişate pe site. Firmele distribuitoare de instalaţii şi de panouri le cer oamenilor o procură, adică solicită să fie ei împuterniciţi pentru a reprezenta beneficiarul în faţa autorităţii de mediu. O astfel de acţiune ar trebui făcută ulterior, după ce APM Gorj va contacta beneficiarii şi asta numai dacă ei nu se pot prezenta. Atunci se va face o împuternicire la notariat, nu înainte de a fi contactaţi”, a declarat Nicolae Giorgi, directorul APM Gorj. Acesta a mai precizat că procesul de analiză a dosarelor va fi finalizat în aproximativ o lună.

„Programul Casa Verde a demarat şi sunt în procedură de analiză dosarele inclusiv pentru judeţul Gorj, cele 278 de solicitări. Rezultatul va fi afişat pe site-ul Agenţiei pentru Protecţia Mediului. Reprezentanţii APM Gorj vor contacta fiecare beneficiar căruia i s-a aprobat dosarul şi vor fi comunicate actele cu care trebuie să se prezinte la instituţie şi termenul în care trebuie să se prezinte să semneze contractul, respectiv 60 de zile de la data la care îl anunţăm. Dacă nu se prezintă pentru semnarea contractului, acesta va fi anulat”, a menţionat Giorgi.

RECOMANDARE

Conducerea APM Gorj recomandă persoanelor înscrise în Programul „Casa Verde” să aştepte să fie contactaţi de către reprezentanţii instituţiei. „În primul rând, cetăţenii trebuie să vizualizeze site-ul agenţiei şi să aştepte să fie contactaţi de reprezentanţii APM Gorj pentru a semna contractul. Oamenii nu trebuie să răspundă la solicitările firmelor de instalaţii şi panouri solare”, a precizat Nicolae Giorgi.

Vizualizări: 151

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: