Beneficiile scorțișoarei asupra părului

Scorțișoara are proprietăți care îți fac părul mai puternic și care îi oferă în mod natural un aspect strălucitor. Pot fi preparate foarte uşor rețete pe bază de scorțișoară ideale pentru tratarea părului uscat, fragil sau gras.

Scorțișoara este unul dintre cele mai utilizate condimente pentru obținerea unui păr sănătos. Scorțișoara se folosește în tratamentele împotriva căderii părului și pentru a stimula creșterea acestuia în mod natural. Fie sub formă de ulei sau infuzii, condimentul care poartă denumirea științifică de Cinnamomum zeylanicum este întrebuințat din ce în ce mai frecvent în domeniul cosmeticii.

Datorită beneficiilor oferite pielii și scalpului, scorțișoara este un ingredient ideal în șampoane, creme, tratamente sau măști.

Dincolo de utilizarea unor creme sau măști din comerț, există o mulțime de tehnici și rețete pe care le putem prepara acasă folosind ingrediente pe care le avem deja. Dacă ai păr uscat sau gras și îți cade frecvent, este esențial să iei măsuri pentru a-ți regenera și repara părul.

Scorțișoara este un condiment cu întrebuințări multiple, iar domeniul cosmeticii nu reprezintă o excepție pentru că previne căderea părului.

Uleiul de scorțișoară este ideal pentru prevenirea și tratarea căderii părului, mai ales dacă ai un păr fragil și deteriorat. De asemenea, dacă îl aplici pe ceafă, acesta ajută la stimularea circulației sângelui.

Scorţişoara este un decolorant natural iar pentru deschiderea naturală a nuanței, aplică ulei de scorțișoară pe păr și lasă-l să acționeze peste noapte. Folosește uleiul cât mai frecvent pentru a obține cele mai bune rezultate.

Nu în ultimul rând scorţişoara stimulează creșterea părului datorită faptului că este un ingredient detoxifiant şi este ideală pentru stimularea scalpului. Scorțișoara curăță în profunzime rădăcina părului și o întărește. În cazul persoanelor cu exces de sebum pe scalp, scorțișoara ajută la obținerea unui păr sănătos și hidratat.

Scorțișoara este unul dintre condimentele cu cel mai mare conținut de vitamine și minerale şi din acest motiv este hidratant și fortifiant.

Vizualizări: 1,653

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: