Remedii naturiste care ameliorează durerile de cap

Când ne confruntăm cu durerea de cap trebuie să ținem cont de cât de severă este sau dacă este recurentă. Nu trebuie însă să abuzaţi de medicamente pentru că acele cazuri ușoare pot fi ameliorate cu remedii naturale.

Cefaleea este un simptom comun care poate apărea din mai multe cauze. Adesea, tratamentul include utilizarea de analgezice comune dar există și alte opțiuni care ne ajută să abordăm acest simptom în mod natural. Poate fi vorba și despre deshidratare, sinuzită, hipertensiune arterială sau infecții.

Când vă doare uşor capul puteți alege să plasați o pungă cu apă caldă pe ceafă sau în jurul gâtului. Această tehnică va elibera tensiunea. Alternativ, puteți alege să faceți un duș cu apă călduță și să aplicați săruri de lavandă. O altă opțiune este să puneți câteva cuburi de gheață într-o pungă sigilată și o acoperiți cu un prosop curat. Apoi, puneți punga pe gât sau direct acolo unde simțiți disconfort, timp de 20 de minute.

Durerea de cap este cauzată şi de deshidratare. Prin urmare, este recomandat să creșteți consumul de apă pe parcursul zilei, de preferință la temperatura camerei. Persoanele care au dormit mai puțin au avut dureri de cap mai frecvente și mai severe conform unor studii recente astfel că, pentru a reduce și a preveni această durere, este esențial să dormiți bine.

Pe lista de remedii naturale pentru calmarea durerilor de cap găsim și ceaiul de mușețel. Utilizarea mușețelului pentru această durere este justificată de calitățile antiinflamatorii care au fost dovedite prin diverse studii.

Lavanda este un relaxant eficient şi pentru dureri de cap. Inhalarea uleiului esențial de lavandă timp de 15 minute reduce severitatea durerilor de cap. Adăugați 5 picături în puțin ulei de măsline și masați scalpul. O altă variantă este să puneți uleiul într-un difuzor și să vă bucurați de o ședință de aromaterapie.

Rădăcina de ghimbir a fost studiată pe scară largă grație conținutului său antioxidant și antiinflamator. Poate servi ca adjuvant în tratarea unor afecțiuni uşoare cum ar fi o durere de cap.

Vizualizări: 795

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: