Fructul benefic după mesele copioase de sărbători

Nutriționiștii recomandă să consumi o bucată de ananas crud după fiecare masă copioasă. Pe lângă eliminarea disconfortului cauzat de mesele bogate îți poți păstra şi organismul sănătos.

Excesul culinar din timpul Sărbătorilor îți poate pune organismul în dificultate. Cantitățile mai mari de hrană și combinarea anumitor alimente pe care nu le consumi în mod regulat îți pot provoca stări neplăcute, de aceea este bine să știi că întotdeauna ai un aliat de nădejde în ananas.

Potrivit studiilor ştiinţifice, ananasul are o mulțime de calități și beneficii pentru sănătate. Ananasul proaspăt este recomandat să fie consumat după mesele bogate în carne, deoarece proprietățile sale ajută la evitarea durerilor digestive cauzate de mâncărurile grase și cantitățile mari de mâncare.

Ananasul este singura sursă importantă de bromelină, o enzimă cu efect antiinflamator, care împiedică formarea cheagurilor de sânge, deci contribuie la scăderea de boli cardiovasculare.

Ananasul conține mai mult decât suficient din doza zilnică recomdandată de vitamina C. Aceasta este indicată pentru întărirea sistemului imunitar, dar ajută organismul și în combaterea bolilor cardiovasculare și a durerilor articulare.

Tot ananasul te ajută să scapi de kilogramele în plus. Nu există fruct sau legumă care să aibă o legătură directă cu pierderea în greutate, dar despre ananas putem să spunem că este un fruct sărac în calorii, conține multe vitamine și minerale, deci reprezintă întotdeauna o gustare sănătoasă atunci când vrei să consumi cât mai puține calorii.

Ananasul conține 75% din cantitatea recomandată de mangan, un mineral esențial pentru dezvoltarea sănătoasă a structurii osoase a corpului.

Nutriționiștii spun că doar ananasul și kiwi sunt fructe care se pot consuma imediat după masă. Pe celelalte este bine să le consumi doar pe stomacul gol.

Vizualizări: 1,548

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: