Consumul de kiwi taie pofta de dulce

Pentru că are un indice glicemic de doar 39.2 și un conținut semnificativ de fibre, fructul de kiwi are darul de a încetini absorbția zahărului din alimente. Beneficiile kiwi sunt la fel de mari și în cazul persoanelor cu diabet.

Aceste fructe exotice delicioase care seamănă cu niște cartofiori țepoși sunt originare din Asia, unde li se spunea, la începuturi, agrișe chinezești. Dacă îndrăgești gustul dulce-acrișor de kiwi, e bine să-l ai în casă indiferent de anotimp, mai ales că studiile arată că este unul dintre fructele cele mai darnice în privința bogăției de substanțe nutritive din compoziție.

Fructul de kiwi conține de 17 ori multă vitamina C, de 6 ori mai mult magneziu, de 2 ori mai mult fier decât mărul și, de asemenea, conține la 100 g de pulpă –  3,4 g fibre, mai mult decât merele și prunele. Pe acest considerent, fructul de kiwi se recomandă în orice dietă și mai ales ajută la prevenția constipației.

Beneficiile kiwi sunt la fel de mari și în cazul persoanelor cu diabet. Pentru că are un indice glicemic de doar 39.2 și un conținut semnificativ de fibre, fructul de kiwi are darul de a încetini absorbția zahărului din alimente, astfel că trecerea glucozei în fluxul sangvin este încetinită.

Un meniu în care legumele și fructele se află la loc de cinste este unul de ajutor sistemului imunitar. În principal, datorită conținutul de vitamina C a fructului de kiwi. Tot această vitamină cu rol antioxidant este foarte utilă bunei funcționări a creierului, contribuind la creșterea performanței cognitive. Se recomandă în perioadele în care ai mult de învățat sau deadline-uri care te presează.

Fibrele sunt sățioase, astfel că senzația de foame se va instala mai târziu după ce mănânci kiwi.

În plus, un fruct de kiwi are doar 34 de calorii, ceea ce înseamnă că poți servi fără nicio remușcare 2-3 fructe pe post de gustare.

Chiar dacă nu conține fier, vitamina C contribuie la asimilarea acestui mineral. Prin urmare, dacă urmezi un tratament pentru corectarea anemiei feriprive (prin lipsă de fier), mănâncă 2-3 fructe de kiwi pe zi și medicamentele vor aduce rezultate mai rapid.

Vizualizări: 1,076

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sănătate:

Citește și: