Benzina și motorina se vor scumpi din ianuarie 2022

Ca urmare a actualizării nivelului accizelor cu creșterea prețurilor de consum se vor scumpi şi carburanţii de la începutul anului viitor. Institutul Național de Statistică (INS) informează că benzina și motorina se vor scumpi de la 1 ianuarie 2022.

Benzina și motorina se vor scumpi de la începutul lui 2022, chiar de la 1 ianuarie. Astfel, benzina se va scumpi cu 1,3%, ajungând astfel la aproximativ 8 bani/litru. La rândul său, prețul motorinei va fi mai mare cu circa 7 bani pe litru. Accizele vor crește cu aproximativ 3,55%, de la 1,827 lei la 1,892 lei pe litrul de benzină și de la 1,674 lei la 1,735 lei pe litrul de motorină.

În momentul de față, prețul la benzină și motorină este de aproximativ 6 lei pe litru, după ce în octombrie ajunsese la aproape 7 lei. Amintim că prețul carburanților era de aproximativ 4,7 lei în urmă cu un an.

Uniunea Europeană își dorește cât mai rapid să facă tranziția către un viitor verde, însă planurile Executivului comunitar ar putea să nu fie realizate în timpul dorit. Cifrele arată că șoselele pline de mașini electrice sunt încă un vis departe de a deveni realitate.

Vizualizări: 1,164

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: