Se răcește vremea

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, duminică, o avertizare Cod portocaliu de viscol în zonele înalte din Carpații Meridionali. 

Codul portocaliu de viscol intră în vigoare duminică, la ora 22.00. Până luni, la ora 10.00, la altitudini de peste 1.800 de metri în Carpații Meridionali vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale de peste 100-120 km/h, va ninge moderat cantitativ, iar ninsoarea va fi puternic viscolită și vizibilitatea va scădea sub 50 de metri.

În aceeași perioadă este în vigoare și un Cod galben de vânt în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, unde vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 80-90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă a Carpaților Meridionali, rafalele vor depăși 100 km/h și va fi viscol.

Temporar va ninge în zona Carpaților Occidentali și Meridionali, iar la altitudini de peste 1800 de metri ninsorile vor fi moderate cantitativ (în general 15-20 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă consistent.

În Banat, vor fi perioade în care rafalele vântului vor depăși 55-65 de km/h și izolat 70 km/h. Spre dimineață, în regiunile vestice ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare.

Vizualizări: 2,459

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: