Berea, ștergătoarele sau Wi-fi-ul au fost inventate de femei 

De-a lungul timpului foarte multe femei au muncit și au dat viață unor invenții fără de care astăzi nu s-ar putea trăi. Câteva femei care au reușit să îmbunătățească viața tuturor cu descoperirile lor cum ar fi berea sau wi-fi-ul.


În 1903 Mary Anderson s-a făcut remarcată atunci când a inventat un sistem de ștergere automată a parbrizului de la mașină. Ea a venit cu inițiativa după ce s-a gândit că o astfel de invenție ar ușura viața tuturor șoferilor.

O altă femeie, Hedy Lamarr, actrița care a jucat în primul film din istorie care conținea o scenă erotică, este femeia din spatele conexiunii Wireless care astăzi este folosită în întreaga lume. Wi-fi-ul își are originea în 1941, când Hendy Lamarr a creat un dispozitiv care modifica dinamic frecvența de emisie. Această invenție a fost folosită în timpul celui de-al Doilea Război Mondial la ghidarea torpilelor prin radio, căci inamicul nu putea intercepta ușor semnalul.

Perioada în care a apărut faimoasa băutură numită bere nu este cunoscută cu precizie. Cu toate acestea, istoricul Jane Peyton a precizat că femeile din Mesopotamia antică au fost cele care au produs și ulterior vândut licoarea cunoscută ca bere. O invenție pentru care milioane de bărbați ar trebui să le mulțumească în fiecare zi.

Sătulă de frig și mirosul greoi de cărbune, Alice Parker s-a gândit să folosească gazul natural pentru a-și încălzi casa, în anul 1919. Deși planul ei nu a fost realizat, designul a reprezentat bazele pentru viitorul sistem de încălzire prin centrală.

Vizualizări: 1,127

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: