Bibliotecă nouă pentru cetățenii orașului Țicleni

Biblioteca orășenească din Țicleni s-a mutat în casă nouă. Cele 37.000 de cărți din dotare au fost transferate într-o clădire la standarde europene, modernizată de administrația locală, cu forțe proprii.

Primarul orașului Țicleni și directorul Bibliotecii Județene "Christian Tell" din Târgu Jiu au tăiat joi, 17 noiembrie, pamblica noului sediu al Bibliotecții "Nicolae Diaconu" din oraș. Până nu de mult, imobilul care în momentul de față găzduiește cele mai de preț volume de cărți ale Țicleniului era o ruină. Administrația locală a pus la bătaie fondurile necesare pentru reabilitarea clădirii, iar acum arată exemplar. "Este ziua bibliotecii noastre, a scriitorului Nicolae Diaconu. Cu ocazia aceasta vom tăia și pamblica acestei biblioteci care a fost renovată dintr-o clădire dezafectată, mai bine zis o ruină. Astăzi o și sfințim. Toți elevii, toți vârstnicii vin aici și iau o carte, citesc. Avem și Biblionet și tot ce trebuie în această bibliotecă", a declarat Constantin Radu, primarul orașului Țicleni.
Reprezentanţii Bibliotecii Județene au avut numai cuvinte de laudă în ceea ce privește modul în care se prezintă noul sediu al bibliotecii orășenești din Țicleni. "A funcționat până nu de mult în sediul Casei de Cultură a orașului și acum are un spațiu care este destinat exclusiv bibliotecii, care este frumos și modern, este corespunzător cu nevoile pe care o bibliotecă trebuie să le servească în comunitate", a explicat Olimpia Bratu, directorul Bibliotecii Județene "Christian Tell".
Și oamenii de cultură locali au fost încântați de noua bibliotecă. "Inaugurarea era așteptată de mult și e foarte binevenită. Va constitui una din perlele culturii orașului", a spus Ion Ungureanu, scriitor din Țicleni.

Vizualizări: 1,037

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Timp liber:

Citește și: