Bicarbonatul ajută la curățenia organică a casei

În era modernă în care ne dorim ca totul să fie bio, tot mai mulţi oameni încearcă să renunţe la detergenţii realizaţi cu produse chimice. Dacă vă număraţi printre cei atenţi cu alegerile din acest domeniu puteţi înlocui chimicalele de curăţat cu produse organice pe bază de bicarbonat.

Din cele mai vechi timpuri bicarbonatul a fost folosit atât în curățarea casei cât și în gastronomie, cosmetică și sănătate având efecte imediate și 90% garantate.

Bicarbonatul curăță foarte bine bateriile chiuvetelor. Se pune într-o pungă un pahar de oțet și o lingură de bicarbonat, se leagă strâns punga să nu se desprindă de pe baterie până dimineaţa. Dimineața veţi observa deja că apa trecea prin baterie cu mult mai multă presiune pentru că bicarbonatul şi otetul au desfundat bateria.

Bicarbonatul curăță ceramica, gresia, faianta, hota și chiar şi cratițele din bucătărie. Umezește bine locul unde vrei să cureți, aplică bicarbonat pe locul respectiv şi apoi freacâ cu un burete de bucătărie. Efectul este  garantat şi asupra hotei de bucătărie.

Bicarbonatul curăță și împrospătează tapițerii, covoare, mochete. Aruncă din belșug bicarbonat pe tapițeria canapelelor sau pe covoare şi lasă 15 minute să actioneze şi apoi aspiră. Dacă ai o pată proaspătă de orice tip atunci pune și un pic de apa oxigenata peste apoi freacă bine locul și  aspiră. Tot la fel se poate curăța pata proaspătă cu bicarbonat.

Bicarbonatul elimină mirosul din dulapuri și frigider. Pune un bol sau borcănel cu bicarbonat în frigider sau în dulap într-un colț și vei vedea cum mirosurile vor dispărea imediat.

Legumele și fructele din comerț se curăță de pesticide adăugând în apă oțet și bicarbonat.

Vizualizări: 1,563

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: