Cum să faci seminţele de răsaduri să germineze rapid

Mulţi dintre gospodari pun deja la germinat seminţele pentru răsadurile ce vor fi plantate primăvara. Dacă vreţi să ca acestea să germineze mai repede trebuie să ştiţi anumite trucuri pentru ca acestea să încolțească doar în câteva ore.

Această metodă se aplică în cazul semințelor care germinează greu, cum ar fi cele de ardei gras sau vinete. Pentru a ajuta aceste semințe să germineze în câteva ore e nevoie să pregătiți mai întâi semințele. Luați fiecare sămânță, puteți folosi o pensetă pentru comoditate, apoi luați foarfeca și tăiați puțin acel vârf ascuțit, iar sămânța va fi pur și simplu rotunjită. După ce tăiați vârfurile ascuțite, transferați semințele pe un disc demachiant desfăcut în jumătate și rulați un rulou.

De asemenea, puteți lua un tifon, îl pliați în 4-5 straturi și înfășurați la fel semințele. Într-un vas, adăugați gheață și turnați apă rece, iar în alt vas, turnați apă clocotită. După ce apa dă în clocot, o lăsați timp de 5 minute să se răcorească, apoi o turnați în vas. Luați ruloul cu penseta, înmuiați semințele în apă clocotită timp de 3 secunde, le scoateți, stoarceți apa, le înmuiați în apă rece timp de 5 secunde, pentru ca discul să se răcească complet, și stoarceți din nou apa.

Apa clocotită înmoaie rapid membrana, iar când răciți semințele în apă rece, totul se întâmplă ca în condițiile naturale şi încep să se activeze forțele vitale ale semințelor, la fel cum are loc procesul în natură. Mai întâi semințele sunt adăugate în sol înghețat, de exemplu, iarna, apoi vine primăvara, vara și semințele se trezesc. Repetați operațiunea de 5 ori după care luați orice vas din plastic, desfaceți ruloul și așezați discul la bază.

Acoperiți paharul cu o pungă de plastic și îl dați la loc cald și întunecos. Temperatura trebuie să fie de aproximativ 20-25°С iar semințele vor germina foarte repede. Semințele pot fi adăugate în pământ, dar nu uitați cu rădăcina în jos sau așezați semințele culcate, nu vertical. Iar semințele, care încă nu au încolțit, le lăsați în același disc, îl umeziți puțin, îl puneți în pahar și mai așteptați.

Se va uşura astfel rădăcinii calea spre exterior din membrană prin faptul că se taie vârful. Dacă doar veți înmuia semințele de ardei pur și simplu în apă, veți obține rezultatul peste cel puțin 5 zile.

Vizualizări: 2,683

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Gospodar:

Citește și: