Bilete de odihnă insuficiente pentru profesori

Biletele de odihnă repartizate personalului din învăţământul gorjean acoperă doar o treime din numărul solicitărilor. Judeţului nostru i-au fost acordate 340 de bilete de odihnă în condiţiile în care în sistem sunt încadrate 6000 de persoane. Deşi cele mai multe cadre didactice solicită staţiunile de pe litoral, aproximativ 40% din numărul total de bilete sunt pentru zonele montane de la Voineasa, Sângeorz Băi şi Olăneşti.

Vasile Mija, liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ Gorj, ne-a declarat: „Avem foarte puţine bilete de odihnă în acest an. La 100 de salariaţi sunt doar 6 bilete şi nu ştii cum să le împarţi. Nu se vor acoperi decât o treime din numărul solicitărilor. Aproximativ 40% din bilete sunt pentru la munte, deşi majoritatea salariaţilor solicită staţiunile de pe litoral. De asemenea, avem 3 serii de bilete care sunt neutilizabile deoarece sunt repartizate lunii septembrie, lună în care profesorii trebuie să fie la şcoală.”

Preţul unui bilet de odihnă de 6 zile, într-un hotel de 3 stele de pe litoralul Mării Negre variază între 4-8 milioane de lei, din care contribuţia salariatului din învăţământ este de 50%. De asemenea, cadrele didactice vor plăti pentru copiii minori circa 25% din preţul unui bilet.

Vizualizări: 120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: