Cinci frați alungați de tată din propria casă, la mila vecinilor

Campania umanitară a Gorj TV, inițiată în cadrul manifestării Săptămâna porților deschise,  a continuat ieri în localitatea Dăneşti. Durerea unor copii respinși de tată a copleşit pe toată lumea. Cinci copii din satul Merfuleşti alături de mamă au fost alungaţi de acasă de către tatăl lor. De doi ani, micuţii sunt nevoiti să stea prin vecini.

În momentul de faţă copiii impreună cu mama locuiesc la un bătrân de care au grijă. În schimbul serviciilor pe care mama le prestează în gospodărie,  omul i-a lăsat să locuiască într-o cameră din casa oricum sărăcăcioasă. Copiii nu mai vor să îşi vadă tatăl şi fac tot ce le stă in putinţă să o ajute pe  mama lor să treacă mai uşor peste greutăţi.

“Am plecat de acasă pentru că tati ne bătea”

Durerea din sufletul celor 5 copii este de neimaginat. Povestesc cu lacrimi în ochi cum tatăl îi bătea şi într-un final i-a scos afară din casă. Din acel moment micutii nu mai au linişte nici din cauza lipsurilor pe care le indură, dar şi pentru faptul că văd că tatăl lor nu îi iubeşte. “Am plecat de acasă pentru ca tati ne bătea şi se certa cu mami. Nu mai vrem să ne întoarcem“. Asta este tot ce știu copiii de tatăl lor.

Ei au vârste cuprinse între 8 şi 19 ani. La inceput de viaţă, când ar trebui să nu le lipsească nimic şi să nu aibă nicio grijă, au parte doar de necazuri şi trebuie să se gândească dacă în ziua următoare mai au un acoperiş deasupra capului. Nu îndrăznesc să îi ceară mamei să le cumpere îmbrăcăminte sau să îi spună că ar mai vrea să mănânce pentru că nu s-au săturat. ”Copiii știu că nu am posibilitatea să le ofer mai mult şi nu îmi cer nimic. Sunt întelegători şi mă ajută“, spune mama cu durere în suflet.

Alocaţia copiilor o cheltuieşte tatăl pe băutură

Mariana Burchiel încearcă din răsputeri să le asigure copiilor ei măcar strictul necesar, însă nu reuşeşte. Îl ingrijeşte pe bătrânul la care locuieşte în momentul de faţă în schimbul unei sume modice de bani, care nu îi ajung nici pentru mâncare. Tatăl copiilor, în loc să o ajute, nu face altceva decât să îşi bată joc de propriii copii. Opreşte chiar şi banii care reprezintă alocaţia copiilor pentru a-şi cumpăra băutură.

Gorj TV a încercat să intre în sufletul copiilor cu o rază de speranţă

În viaţa tumultoasă şi plină de necazuri a copiilor, echipa Gorj TV a încercat să strecoare o rază de speranţă, că va fi mai bine. Copiii au primit pentru prima dată hăinuţe noi, alimente, lucruri pe care mama nu şi le permite. Mariana Burchiel nu înțelege nici acum cum tatăl copiilor stă la câteva case de ei şi nici măcar nu îi întreabă cum o duc, dacă le lipseşte ceva. Nu i-a venit să creadă când a văzut la poarta casei echipa Gorj TV care s-a interesat de familia ei, pentru că cel care ar trebui să facă asta, respectiv soțul, trece pe la poartă şi nici măcar nu se uită.

Vizualizări: 266

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: